Internet verbijsterd: dus zo zien borsten er aan de binnenkant uit

Het internet staat op zijn kop vanwege een plaatje van vrouwenborsten dat circuleert op sociale media. Het toont de melkklieren, die ogen als een soort vreemde bloemen.

De foto, die werd gedeeld op Twitter, laat de borstspieren en melkklieren zien die om iedere tepel heen liggen. “Ik realiseer me zojuist dat ik nog nooit een foto heb gezien van het vrouwelijke spierstelsel. Dit is NIET wat ik me had voorgesteld bij melkklieren,” klinkt het in het bijschrift.

En de plaatser van de tweet is niet de enige die verbaasd is. Het bericht is al meer dan 138.000 keer geliket en mensen reageren geschokt. “Eerst dacht ik dat iemand bloemen over borsten had geplakt, omdat het kunst is. Nu lijkt het alsof er een vreemd alien-wezen in mijn lichaam leeft en ben ik doodsbang,” schreef iemand.

Anderen wijzen erop dat het beeld ons zo vreemd voorkomt, omdat we vooral de mannelijke anatomie leren op school. Veel mensen hebben dus nooit de spieren van een vrouwenlichaam gezien. “Misschien zijn mensen alleen maar geschrokken, omdat we bij biologie alleen mannenlichamen hebben bekeken,” schrijft een Twitteraar.

De lobben op het plaatje bevatten de alveolen (holtes). Daar wordt de melk gemaakt. Die wordt dan getransporteerd naar de tepel via de melkklieren. Dat zijn de dunne buisjes die je op het plaatje ziet.

Bron(nen):   The Independent