Waarom je een kip niet moet afspoelen

Als je een kip gaat klaarmaken weet je dat je iets gaat eten dat onder de schadelijke bacteriën en andere ziekteverwekkers kan zitten. De kans is zelfs aanzienlijk. Daarom ga je hem helemaal gaar maken, om die ziektekiemen te doden. En je spoelt het dode dier eerst grondig af onder de kraan. Want als iets vies is maak je het schoon, toch?

Nee.

Als je je kip afspoelt is de kans zeer groot dat je de haarden van besmetting niet verwijdert, maar verplaats, zegt The Centers for Disease Control and Prevention.  Bacteriën als CampylobacterSalmonella, en Clostridium perfringens zijn onzichtbaar klein. En de waterdruppeltjes die in het rond vliegen zijn dat ook. En zo kan je onbedoeld de ziekteverwekkers verplaatsen naar je aanrecht, naar de sla die al klaar staat, naar de tandenborstel die bij je aanrecht staan of naar je hond. Niet doen dus.

Zorg dat de kip goed gaar is. Of eet geen kip.

Bron(nen):   Forbes