5 kleine veranderingen waardoor je toch afvalt

Als we willen afvallen, kiezen we vaak voor een rigoureuze aanpak: een streng dieet, zodat er in korte tijd veel kilo’s afgaan. Dat klinkt aantrekkelijk, maar is in de praktijk moeilijk vol te houden. Veel beter werkt het om in kleine stapjes je leefstijl aan te passen.

Daarom 5 kleine veranderingen die toch resultaat geven op de weegschaal.

1. Stop met frisdrank
Er zijn zoveel lekkere alternatieven dat het eigenlijk onbegrijpelijk is dat je nog frisdrank met suiker drinkt. Kies liever voor calorie-arme varianten zoals water met een smaakje. Dat kun je natuurlijk ook heel eenvoudig zelf maken. Doe een takje munt, een schijfje komkommer of een paar blauwe bessen in een mooie kan water en je bent de cola zo vergeten.

2. Beweeg tussendoor
Dat je niet van de sportschool houdt, begrijpen we, beweeg daarom op andere manieren. Wandel rond in je woonkamer als je aan de telefoon zit, ga fietsend naar de supermarkt of maak een wandelingetje na de lunch. Elke calorie is er weer een.

3. Koop minder lekkere tussendoortjes
Eet je een zak Engelse drop altijd in één keer leeg, neem dan snoep dat je net wat minder lekker vindt. Kies voor saaie koekjes in plaats van je favoriete reep chocola of nog beter: eet fruit of groente als tussendoortje.

4. Zorg dat lekker eten buiten handbereik is
Stop ongezonde snacks ergens diep weg in een kelderkast of zorg dat je er in elk geval net te ver voor moet lopen. Het ergste is als de snoeppot naast je op het bureau staat. Dat is vragen om problemen.

5. Ga elke dag op de weegschaal
Niets motiveert zo erg als een uitslaande weegschaal. Ga er dus elke ochtend op staan. Zie je het getal langzaam naar beneden gaan dan weet je dat je op de goede weg bent en raak je er van overtuigd dat het gaat lukken. Het is een kleine moeite die maakt dat je bereid bent om net dat stapje extra te zetten.