Kinderen slimmer als zwangere vrouw veel noten eet

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
door Admin
zondag, 12 mei 2019 om 13:03
welingelichtekringen header 1
Noten zijn gezond, zelfs voor het ongeboren kind, blijkt uit onderzoek van het Spaanse Institute for Global Health. Vrouwen die in het eerste trimester van hun zwangerschap veel noten eten, zouden intelligentere kinderen krijgen.
De onderzoekers vroegen 2.200 zwangere vrouwen om tijdens het eerste en het derde trimester van de zwangerschap een eetdagboek bij te houden. Als de kinderen anderhalf, 5 en 8 jaar oud waren moesten ze een aantal cognitieve tests maken.
Wat de moeder tijdens de zwangerschap eet, blijkt een grotere rol te spelen dan gedacht. Aten de vrouwen zo'n 90 gram noten per week in het eerste trimester dan scoorden hun kinderen beduidend beter op de cognitieve tests. Ook hadden ze een langere aandachtsspanne en een beter werkgeheugen. Er was geen enkel verband tussen het eten van noten in het derde trimester en de intelligentie van de kinderen.
Al langer is bekend dat eet- en drinkgewoonten van de moeder vooral een rol spelen in het eerste trimester van de zwangerschap. Nu blijkt dus dat een handje walnoten, pijnboompitten of pinda's een positief effect heeft op het ongeboren kind.
Kanttekening: het is onduidelijk of er gecorrigeerd is voor de mogelijkheid dat slimmere moeders gewoon meer noten eten tijdens de zwangerschap.