Mindfulness meditatie goed voor genen

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
woensdag, 11 december 2013 om 8:13
welingelichtekringen header 1
Hype of niet, steeds meer onderzoeken tonen aan dat mindfulness meditatie goed is voor lijf en leden. Een nieuwe studie laat zien dat deze vorm van meditatie zelfs goed is voor de genen.
Eerder al werd duidelijk dat mindfulness meditatie emotionele stress vermindert. Ook zou het goed zijn voor onze fysieke gezondheid. Zo kan het de bloeddruk verlagen en helpen bij het afkicken van verslavingen.
Uit de nieuwe studie blijkt nu dat mindfulness meditatie een positieve invloed heeft op de expressie van genen die verband houden met ontstekingen. De veranderingen werden waargenomen in de genen die normaalgesproken het doelwit zijn van ontstekingsremmers. De bevindingen leggen de basis voor verder onderzoek naar hoe meditatie van nut kan zijn bij de behandeling van chronische ontstekingen.
Voor het onderzoek beoefende een groep mensen met veel meditatie-ervaring, acht uur lang mindfulness meditatie. Een andere groep deed in die tijd rustige niet-meditatieve activiteiten. Bij de groep die mediteerde, werd de expressie van de ontstekingsgenen duidelijk afgeremd. Het is voor het eerst dat wordt aangetoond dat mindfulness meditatie van invloed is op de expressie van genen.
Bron(nen): Huffington Post