Stop met sit-ups: ze zijn ontzettend slecht voor je rug

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
door Adminwoensdag, 23 december 2015 om 12:27
welingelichtekringen header 1
Zelfs in het Amerikaanse leger mogen sit-ups niet meer. De fitnessoefening zet te veel druk op de ruggengraat. Gelukkig is er een gezonder alternatief.
56 procent van alle blessures bij Amerikaanse soldaten tijdens conditietests waren een gevolg van sit-ups. Het leger heeft daarom een nieuwe fysieke test ontwikkeld zonder de pijnlijke oefening. Professor in de biomechanica Stuart McGil zegt dat tientallen studies al hebben aangetoond dat de ruggenwervels platgedrukt worden door sit-ups. "Zo kunnen de wervels verschuiven en druk uitoefenen op de zenuwen, wat bijzonder pijnlijk is en tot een hernia kan leiden."
Het alternatief om je buikspieren te trainen is de plankoefening: je gaat in de opdrukhouding en spant je buikspieren aan. Maak het moeilijker voor jezelf door je armen uit elkaar te plaatsen of door je ellebogen in een hoek van 90 graden te leggen en op je onderarmen te leunen. Houd deze positie zo lang mogelijk vast. Lukt het je om het twee minuten vol te houden dan ben je goed bezig. De meeste mensen kunnen het bij hun eerste poging slechts 30 seconden.
Bron(nen): Goed Gevoel