Van sporten word je gelukkiger dan van geld

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
woensdag, 10 juli 2019 om 7:01
72211497 m
In de studie, gepubliceerd in , verzamelden wetenschappers gegevens over het fysieke gedrag en de mentale stemming van meer dan 1,2 miljoen Amerikanen. Deelnemers werd gevraagd om de volgende vraag te beantwoorden: "Hoe vaak heb je je in de afgelopen 30 dagen mentaal onwel gevoeld, bijvoorbeeld door stress, depressie of emotionele problemen?" De deelnemers werden ook gevraagd naar hun inkomen en fysieke activiteiten. Ze konden kiezen uit 75 soorten lichaamsbeweging - van grasmaaien, kinderopvang en huishoudelijk werk tot gewichtheffen, fietsen en hardlopen. Aan de grafieken is te zien dat sporten juist weer ongelukkiger maakt. "De relatie tussen sportduur en mentale belasting is U-vormig," zei studie auteur Adam Chekroud van Yale University in . Uit de studie bleek dat fysieke activiteit alleen bijdraagt ​​aan een beter geestelijk welzijn als je niet overdrijft.
  • Onderzoekers bij Yale en Oxford hebben bewezen dat sporten belangrijker is voor je geestelijke gezondheid dan je economische status.
  • De wetenschappers ontdekten dat, ook degenen die vaak sporten zich gemiddeld 18 dagen per jaar rot voelen, maar niet-sporters voelen zich gemiddeld 35 dagen minder goed.
  • Het onderzoeksteam merkte ook op dat sporten waarbij sprake is van sociale contacten het best helpen voor je geestelijke gezondheid..
large lq3nj3tjw3qml8hdduglwc vha2lblbutjrb2qcdf3i
Bron(nen): Weforum Die Welt