Waarom mannen net zo goed wel eens geen zin hebben in seks

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
door Admin
vrijdag, 04 augustus 2017 om 12:34
welingelichtekringen header 1
Het is een taboe onder mannen, maar zij hebben net zo goed wel eens geen zin in seks. Dat leidt tot problemen in de slaapkamer als hun vrouw vaker plezier wil hebben tussen de lakens.
De Amerikaanse sekstherapeute Keeley Rankin ontkracht het beeld van de vrouw die steeds de man afwijst in bed. "Bij ongeveer de helft van mijn cliënten heeft de vrouw een hoger libido. We moeten hier opener over praten."
Er hoeven niet altijd gezondheidsproblemen, zoals erectiestoornissen ten grondslag te liggen aan het lage libido. Zo kan ook sporten een rol spelen. Uit recente studies blijkt een verband tussen duursporten en het testosterongehalte bij mannen. Daarnaast hebben mannen even goed last van stress en vermoeidheid. Wat moeten ze dan doen? "Jezelf verplichten tot seks waar je dan niet van geniet, is geen oplossing," vindt sekstherapeute Celeste Hirschman. "Wees creatief, en kijk naar verschillende mogelijkheden waarbij je de grenzen en verlangens van je partner respecteert. Misschien heeft een man wel zin om zijn vriendin oraal te verwennen, zonder dat daar penetratie bij komt kijken."
Bron(nen): Huffington Post