Waarom vrouw zijn zo slecht nog niet is

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
door Gilles Dijkmandinsdag, 30 december 2014 om 20:46
man vrouw
Vrouwen zijn superieur aan mannen en dit is te danken aan de vrouwelijke hormonen en hun bewustere levensstijl. Ondanks dat vrouwelijke hormonen nogal eens vervloekt worden (ook door vrouwen zelf), bieden ze juist ook een hoop voordelen. De onderstaande gezondheidsvoordelen bewijzen dat vrouwen toch echt het sterkere geslacht zijn en tonen aan waarom vrouwen blij moeten zijn met twee X-chromosomen.
  1. De pijngrens van vrouwen is hoger dan die van mannen. Met de pijngrens doelen we op de hoeveelheid pijn die een lichaam aankan voordat het lichaam het registreert als pijn. Dit is logisch, aangezien vrouwen op hun tanden moeten bijten tijdens een bevalling.
  2. Volgens onderzoek worden mannen gemiddeld 2,5 keer vaker getroffen door mond- en keelkanker. De oorzaak van deze vorm van kanker wordt vaak gelinkt aan (overmatig) drankgebruik of roken. Ondanks dat vrouwen steeds meer gaan drinken en roken, blijven mannen de grootste drank- en tabaksgebruikers.
  3. Vrouwen raken minder snel verslaafd. Mannen ontwikkelen bijvoorbeeld veel sneller een alcoholverslaving. Dit komt doordat er bij mannen meer dopamine vrijkomt als ze genotsmiddelen gebruiken. Dopamine prikkelt het beloningscentrum, waardoor de gebruiker de ervaring als aangenaam ervaart. Frequent gebruik van drugs of alcohol zorgt voor een afname van het aantal dopaminereceptoren, waardoor de gebruiker steeds meer moet gebruiken om het oorspronkelijke effect opnieuw te ervaren.
  4. Bij vrouwen wordt ook minder vaak melanoom vastgesteld, de minst voorkomende maar dodelijkste vorm van huidkanker. Ondanks dat vrouwen tussen de 20 en 50 jaar de grootste risicogroep zijn omdat ze vaak in de zon liggen of gebruik maken van de zonnebank, wordt de ziekte toch meestal geconstateerd bij mannen ouder dan 50 jaar. De ziekte ontwikkelt zich pas op latere leeftijd en wordt veroorzaakt doordat mannen minder zonnecrème gebruiken, zonder shirt buiten werken en vaker buiten sporten.
  5. Vrouwen hebben minder kans op hart- en vaatziekten omdat ze over meer ‘goede’ cholesterol beschikken. Goede cholesterol wordt ook wel high-density-lipoproteïne (HDL) genoemd en bestrijdt de schadelijke cholesterol in ons lichaam en verwijdert de plak in onze bloedbanen. De hoeveelheid goede cholesterol wordt onder andere bepaald door de aanwezigheid van oestrogeen in ons lichaam.
  6. Wetenschappelijk onderzoek heeft ook aangetoond dat vrouwen beter zijn in het onthouden van namen, plaatsen en gebeurtenissen. Een studie onder 37.000 deelnemers toont aan dat ouderen meer problemen hebben met hun geheugen, maar dat mannen (oud én jong) vergeetachtiger zijn dan vrouwen van dezelfde leeftijd.
  7. Verrassend genoeg ontwikkelen vrouwen ook minder vet op hun buik dan mannen. Bij vrouwen wordt het vet vooral verzameld op hun heupen, billen, benen en dijen. Het voordeel hiervan is dat meer vet op de buik de kans op diabetes verhoogt, je sneller kan flauwvallen en de kans op hartziekten en andere chronische aandoeningen toeneemt.
Bron(nen): Goed Gevoel