Wat haar borstomvang zegt over een vrouw

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
woensdag, 10 december 2014 om 16:40
welingelichtekringen header 1
De borstomvang van een vrouw zegt heel wat over haar persoonlijkheid en levensstijl, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.
 1. Vrouwen met grote borsten geven meer geld uit
  Met behulp van Big Data ontdekte de Chinese e-commerce gigant Alibaba dat de cupmaat van vrouwen heeft invloed op hun koopgedrag. Consumenten die een beha kochten met een kleine cupmaat (B of kleiner) gaven minder uit dan vrouwen met een grotere cupmaat.
 2. Vrouwen met grote borsten hebben vaker last van een lage zelfwaardering en eetstoornissen
  Vrouwen met asymmetrische borsten, extra grote borsten en die met een relatief klein, maar merkbaar verschil in de grootte van de borsten hebben meer kans op een laag gevoel van eigenwaarde en eetstoornissen, zo blijkt uit een recente studie.
  Grote borsten worden vaak als ideaal voorgesteld, maar ze kunnen ook zorgen voor een lichamelijke en psychische belasting. Ze kunnen ervoor zorgen dat het moeilijk is om fysiek actief te zijn en hun gewicht kan leiden tot pijn in de nek, schouders en rug. Vrouwen kunnen zich er ook voor schamen, omdat ze vaak afgeschilderd worden als dommer en losbandiger.
 3. Vrouwen met grote borsten hebben een hoger IQ
  Tegen alle vooroordelen in is in een studie uit 2011 van de Universiteit van Chicago aangetoond dat vrouwen met grote borsten gemiddeld genomen 10 punten hoger scoorden op een IQ-test. Vrouwen met een gemiddelde borstomvang scoorden ook hoger dan vrouwen met kleine borsten.
  Er is nog geen eenduidige verklaring voor het verband. Het zou te maken kunnen hebben met het niveau van de geslachtshormonen. Of het zou een gevolg kunnen zijn van natuurlijke selectie, waarbij intelligente mannen een voorkeur hebben voor vrouwen met grote borsten om zo te zorgen voor nageslacht dat intelligenter is en grotere borsten heeft.
 4. Vrouwen met grote borsten hebben meer kans om moeder te worden
  Mannen vinden in het algemeen grotere borsten aantrekkelijker, tenzij ze niet geïnteresseerd zijn in het vaderschap. Uit een Canadese studie uit 2012 bleek dat mannen die kinderloos wilden blijven een voorkeur hadden voor kleinere borsten, terwijl degenen die de voorkeur gaven aan grotere borsten vaker de wens hadden om vader te worden. Grote borsten zijn voor mannen een aangeboren signaal dat een vrouw de fysieke capaciteit heeft om kinderen te baren en op te voeden. Er is ook een een specifiek hormoon dat verband houdt met vruchtbaarheid en grotere borsten.
 5. Vrouwen met kleine borsten drinken meer koffie
  Uit een Zweeds onderzoek uit 2008 blijkt dat het drinken van 3 kopjes koffie per dag voldoende is om de borsten te doen krimpen. Dat effect wordt groter met ieder extra kopje koffie dat gedronken wordt. De onderzoekers ontdekten bij de helft van de vrouwen ook een gen dat de borstgrootte aan de consumptie van koffie koppelt.
 6. Vrouwen met een borstvergroting plegen vaker suïcide
  Vrouwen met borstimplantaten hebben 3 keer meer kans om door zelfdoding om het leven te komen en dat risico neemt toe met de tijd. Uit een Amerikaans onderzoek uit 2007 blijkt dat het risico op zelfdoding duidelijk toeneemt 10 jaar na de borstvergroting. De onderzoekers denken dat de zelfdodingen te wijten zijn aan vooraf bestaande psychiatrische problemen, die ervoor zorgen dat vrouwen ontevreden zijn met hun lichaam en gevoeliger zijn voor suïcide.
Bron(nen): Medical Daily