Ziekenhuizen vragen Covidpersoneel af te zien van meivakantie

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
door anp
dinsdag, 20 april 2021 om 6:19
ziekenhuizen vragen covidpersoneel af te zien van meivakantie1618892968
Een deel van de ziekenhuizen vraagt het personeel af te zien van vrije dagen in de meivakantie. Met name op de intensivecare- en Covid-afdelingen is de druk zo hoog dat verlof voor artsen en verpleegkundigen er nauwelijks in zit. Dat meldt de Volkskrant na een rondgang langs ziekenhuizen in onder meer Den Haag, Rotterdam, Den Bosch, Tilburg en Sittard.
"Veel ziekenhuizen vragen nu aan personeel of het mogelijk is om de vakantie te verplaatsen", zegt Bart Berden, bestuursvoorzitter van het Elisabeth TweeSteden-Ziekenhuis in Tilburg. "Teamleiders vragen hun mensen of zij het nog even kunnen volhouden, of dat vakantie echt noodzakelijk is."
Personeel wordt nog niet gedwongen af te zien van vakantie. "Dat is echt een draconische maatregel", zegt Berden. "We bekijken van dag tot dag scherp of dat nodig is, maar daar zijn ziekenhuizen ontzettend terughoudend in."
Peter de Jager, hoofd van de ic in het Jeroen Bosch-ziekenhuizen in Den Bosch vindt dat politiek en de ziekenhuizen maanden geleden al landelijke plannen hadden moeten maken om de meivakantie goed door te komen.