4 Redenen waarom amandelen gezond zijn

Amandelen zijn niet alleen heerlijk, maar ook zeer voedzaam. Het is een van de gezondste noten die je kunt eten. Hieronder staan vijf redenen waarom amandelen gezond zijn:

1. Amandelen bevatten veel gezonde vetten

Amandelen bevatten veel onverzadigde vetten, waardoor ze een geweldige bron van gezonde vetten zijn. Onverzadigde vetten helpen het cholesterolgehalte te verlagen en het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen.

2. Amandelen zijn rijk aan antioxidanten

Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Amandelen bevatten veel antioxidanten, waardoor ze niet alleen het immuunsysteem ondersteunen, maar ook helpen bij het vertragen van het verouderingsproces.

3. Amandelen helpen bij gewichtsbeheersing

Amandelen bevatten veel vezels en eiwitten, die beide bijdragen aan het gevoel van verzadiging na het eten. Dit kan helpen bij gewichtsbeheersing en zorgt ervoor dat je minder snel honger hebt.

4. Amandelen verbeteren de hersenfunctie

Amandelen bevatten veel vitamine E, een nutriënt dat geassocieerd wordt met het verbeteren van de cognitieve functie. Het eten van amandelen kan daarom helpen bij het verbeteren van het geheugen en de focus.

Bron(nen):   Cleveland Health