Britse bestuurders gewaarschuwd voor hittegolf: 1200 euro boete bij ongeluk door uitdroging

gezondheid
door Désirée du Roymaandag, 18 juli 2022 om 11:12
anp 451730765
Het wordt ongelooflijk warm in Europa de komende dagen. Zorg dus dat je voldoende water drinkt. In Groot-Brittannië nemen ze geen halve maatregelen om dit besef door te laten dringen. Torenhoge boetes dreigen voor automobilisten die gedehydrateerd de weg opgaan.
Maandag en dinsdag stijgt het kwik mogelijk tot 40 graden in Engeland. Door de extreme hitte ligt uitdroging op de loer. Dit kan zorgen voor duizeligheid, een slechtere controle van het voertuig en dus ongelukken in het verkeer.
Check je eigen waterpeilEen lichte vorm van dehydratatie leidt al tot talloze vergissingen in het verkeer, volgens onderzoek van de Universiteit van Loughborough. “Bestuurders zijn gewend om het peil van de auto te checken voor ze vertrekken, maar hoeveel onder hen checken hun eigen waterpeil?” zegt directeur Mike Thompson van Brits autobedrijf Leasing Options.
Tijd om te strooienDaarnaast kan het wegdek instabiel worden door de bloedhitte. “Door de hitte kan het wegdek wat zachter worden. Zwakkere plekken in het asfalt zijn een duidelijk teken. Als de temperaturen echt de hoogte inschieten, kan het ook zijn dat strooiwagens moeten worden ingezet, omdat zout de grip van voertuigen op smeltende wegen kan verbeteren”, aldus de woordvoerder van autobedrijf RAC.
Bron(nen): HLN