Dit zijn 6 signalen dat je te veel stress hebt

gezondheid
door Redactiezondag, 22 mei 2022 om 14:56
anp 447617418
Een beetje stress kan ongemerkt heel veel stress worden. En dat is niet alleen onprettig, maar ook ongezond. Maar hoe weet je dat je té gestrest bent? Er zijn zes signalen waar je op kunt letten.
 1. Je hebt woede-uitbarstingen
  Je denkt dat je het allemaal prima onder controle hebt, maar plots ontplof je om iets heel kleins. Het is een duidelijk teken van stress.
 2. Je hebt last van je darmen
  Veel mensen krijgen last van hun darmen als ze gestrest zijn. Ze krijgen buikpijn of diarree.
 3. Je eet niet goed
  Je slaat het ontbijt over, maar gaat 's middags aan het snacken of je avondeten is een snelle hap uit de magnetron, als je eetpatroon onregelmatig of ongezond is, kan het zijn dat je zo gestrest bent dat je geen tijd meer neemt om goed te eten.
 4. Je bent doodop, maar kunt niet slapen
  Je voelt je de hele dag moe en verlangt naar je bed, maar eenmaal lekker onder de dekens lig je naar het plafond te staren. Of je wordt midden in de nacht wakker waarna je niet meer in slaap valt.
 5. Je hebt spierpijn
  Spierpijn zonder dat je hebt gesport is een van de meest voorkomende stressklachten. Dat komt onder meer doordat je schouders en nek continu gespannen zijn.
 6. Je geheugen is slecht
  Als je erg gestrest bent, kun je de gekste dingen vergeten. Soms is het zelfs zo ernstig dat je even je eigen telefoonnummer niet meer weet.
Bron(nen): Metro