De schaliegashype ontzenuwd

Opvallend is dat de Nederlandse media de laatste tijd het fenomeen schaliegas openlijk aan het promoten zijn. Een heuse hype wordt zelfs gecreëerd, in niet mis te verstane termen: schaliegas is een 'game changer', veroorzaakt een 'wereldwijde revolutie', etcetera. Vooral wordt benadrukt dat Europa niet achter kan en mag blijven en de poort wagenwijd open moet zetten voor schaliegaswinning. Wie echter nuchter naar de feiten kijkt en de voor- en nadelen van schaliegaswinning beschouwt, krijgt een heel ander beeld.   Lees meer op Joop.nl

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. jan bosscher

    De nadelen worden echt ook wel aangegeven, in ieder geval in mijn (echte) krant.

  2. Templein

    Voor we het weten worden we door de NAM (eigendom van Shell en Exxonmobil) en GasTerra (met beide + Staat als aandeelhouders) en GasUnie (eigendom van de Staat) het schaliegas ingerommeld. Ik heb al meerdere berichten gelezen van gaswinners die verlekkerd naar de Nederlandse bodem keken tijdens hun helicopter-tripjes. Ook Brabant mag op zijn tellen passen.

    Bovendien rommelt Economische Zaken (minister Kamp) ons de afhankelijkheid in van de grote fossiele industrie. Burgers en bedrijven die zelf energie opwekken, worden het met een stiekem tussendoorwetje (voorafgaand aan de grote energiewetgeving) bekant onmogelijk gemaakt.

    Er is weer veel retoriek en veel machtuitoefening om de oude (milieuongezonde) belangen veilig te stellen voor een selectief gezelschap. Het is pijnlijk om te volgen.

Reacties niet toegestaan