‘Idee van Janmaat om asielzoekers aan het werk te zetten, was zo slecht nog niet’

Het beste idee van 2013, onder die titel werd onlangs een boek gepubliceerd waarin 150 wetenschappers, journalisten en kunstenaars werd gevraagd een goed idee op papier te zetten. Ik behoor niet tot de 50 beste wetenschappers, de 50 beste journalisten of de 50 beste kunstenaars van Nederland, maar als allrounder mocht ik ook mee doen. In mijn bijdrage schreef ik dat het beste idee van 2013 twintig jaar geleden gelanceerd werd door Hans Janmaat, die nu al weer 11 jaar dood is. Hij zei destijds: 'Zet die vluchtelingen aan het werk, het liefst bij de dijkverzwaring'. Lees hier verder

Bron(nen):   De Volkskrant      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. vanhetgoor

    Vaag bekruipt mij het idee dat Janmaat bedoelde dat ze als dijkverzwaring zouden moeten worden gebruikt.

    Overigens is de Nederlandse manier van opvang van asielzoekers schandalig. Het komt herhaaldelijk voor dat mensen vier tot vijf jaar niets hebben MOETEN doen, omdat ze in het AZC geen Nederlands mogen leren, omdat dit hen mogelijk ten onrechte valse hoop geeft! En vanwege die drogreden moeten alle asielzoekers naar school pas als zij zijn toegelaten, dit kost zoveel geld en zoveel moeite, het is volkomen contraproductief. Hiermee worden vele jaren nodeloos verspild, niet alleen van die asielzoekers, maar voornamelijk geld van de Nederlandse belastingbetaler. Als alle asielzoekers in het AZC Nederlands zouden leren dan kunnen ze direct aan de slag als ze worden binnengelaten, nu kost dat in de meest gunstig gevallen twee maar vaker vijf jaar!

  2. Kopje thee

    Maar hij heeft gelijk. Ik woonde ‘n tijdje naast ‘n asielzoekerscentrum. Die mannen zaten daar maar in ‘t veld te roken, als je ze sprak, zeiden ze dat hun handen jeukten om aan de slag te gaan. Waar dan ook. Het wordt genoemd als een van de meest deprimerende elementen van de AZC’s: het doelloze nietsdoen.

Reacties niet toegestaan