‘Verblijf in hiernamaals van neurochirurg is kwalijke onzin’

In navolging van de Nederlandse cardioloog Pim van Lommel, die zichzelf, vooral bij zijn vakbroeders onsterfelijk belachelijk maakte met zijn boek Eindeloos Bewustzijn waarin hij Bijna Dood Ervaringen (BDE) beschrijft van mensen die een hartstilstand overleefden en daaruit de conclusie trekt dat er een hiernamaals is, heeft de Amerikaanse neurochirurg Eben Alexander een soortgelijk pareltje geproduceerd. Alexander viel ten prooi aan een zeldzame vorm van hersenvliesontsteking en lag een kleine week in coma. Daaruit ontwaakt verkeerde hij in de rotsvaste overtuiging dat hij een week in het hiernamaals had vertoefd waarmee hij zichzelf bombardeert tot de enige mens die in de hemel is geweest en is teruggekeerd op aarde. Lees hier verder

Bron(nen):   De Volkskrant      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Apekool

  Zou ‘ie ook over water kunnen lopen? Hoe werkt dat eigenlijk met die zelfgemaakte wijn, kan je die per jaar produceren of moet je ook gewoon wachten tot het lekker op dronk is?

  Zoveel vragen, ik snap echt niets van religie…

  • input@nu

   Religie is ook niet te begrijpen.
   Religie is het uit emotionele motieven instandhouden van schijnconstructies en waangedachten met misbruik van rationele motieven en sociale dwang.
   Als het breedgedragen is wordt het religie genoemd. Als het een kleine kring is heet het sekte. Als het individueel is heet het psychose.

   Ik weet dat dit kwetsend is voor veel mensen, maar het is beter de waarheid te zeggen dan overal zachte doekjes om te winden.

   Een insider..

   (in antwoord op Apekool)
 2. henkwiersma

  Wat heeft filosofie te maken met religie? Of ken je het onderscheid tussen die twee niet?

Reacties niet toegestaan