‘Schaf die homoseksualiteit toch gewoon af’

Homoseksualiteit is een westerse uitvinding en gebaseerd op romantische liefde. Dat is in Nederland normaal. Maar elders ook? Een twistgesprek tussen Volkskrant-redacteur Henk Müller (vragen) en arts Harm Menger. U heeft begrip voor de Oegandese president Museveni die homo's wil laten opsluiten en het Westen verwijt dat het Oeganda homoseksualiteit wil opdringen. Wat bizar. 'Nee hoor. Ik ben trouwens niet voor het opsluiten van homo's, maar hij heeft wel gelijk als hij homoseksualiteit een westerse uitvinding noemt. Eeuwenlang heeft er seks tussen mannen plaatsgevonden, ook in Oeganda. Maar dat was geen homoseksualiteit. De term bestond niet voor 1870   Lees verder bij De Volkskrant

Bron(nen):   De Volkskrant      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Cilla

  Hear hear! Eindelijk een fris en verstandig geluid. Erg hoopgevend dat dit soort artikelen ineens begint te verschijnen. Er lijkt eindelijk een eind te komen aan de maatschappelijk destructieve oppermacht van de homolobby. Ga in de beslotenheid van je slaapkamer vooral je gang. Niemand zal je lastigvallen dus stop met het lastigvallen van de overige 97% van de maatschappij die totaal geen boodschap heeft aan jouw seksualiteit.

  • kiba_dachi

   helemaal mee eens. Genoeg van die ‘jezelf zijn’ terreur. Ok voor eenieder, en men dient elkaar te respecteren, maar laat anderen met rust in dit soort zaken. En zeker ook mbt. andere culturen, incl. russen, marokkanen en afrikanen, etc.

   (in antwoord op Cilla)

Reacties niet toegestaan