Wij evolueren naar een universele mens – de ‘mokkamens’

Het was weer raak de afgelopen weken in de Lage Landen. Uit de krochten en spelonken borrelde het alledaagse racisme op. Allemaal grappig bedoeld natuurlijk; de Belgische krant De Morgen plaatste een apencartoon van Barack en Michelle Obama. Hier te lande maakte onze premier zich op de persconferentie naar aanleiding van de nucleaire top onsterfelijk belachelijk met zijn opmerkingen over ‘ons’ nationale kinderfeest: ‘Piet is nu eenmaal zwart, daar kan ik niets aan veranderen’. Zijn vrienden op de Nederlandse Antillen hoefden zich lekker nooit af te schminken als ze voor Zwarte Piet speelden. Later volgden de excuses, zowel door Mark Rutte als door de hoofdredactie van De Morgen.   Lees verder op Nieuwwij  

Bron(nen):   Nieuwwij      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Dead Silence

    Er zal een nieuwe onderverdeling in soorten plaats gaan vinden. Een evolueert verder m.b.t. intelligentie, de ander gaat richting primaten op. Dat zie je nu al heel duidelijk.

  2. FritsB

    Merkwaardig toch hoe benoeming van duidelijk zichtbare verschillen automatisch tot racisme bestempeld wordt, met name als het van één kant komt. Als Rutte zegt “Zwarte Piet is nu eenmaal zwart, daar kan ik ook niets aan veranderen”, stelt hij een feit vast: als Piet niet zwart is, is hij niet Zwarte Piet. En er is beslist een reden waarom de soort “mens” tot ondersoorten in vele kleurvariaties en andere fysieke verschillen geëvolueerd is; het verschijnsel komt bij vrijwel alle diersoorten voor. Waarom we dus het zouden moeten toejuichen dat er misschien ooit een mokkamens ontstaat is me een raadsel. Blinde ideologie?

Reacties niet toegestaan