Wil de échte Führer opstaan

We agree to disagree’. Met die kreet probeerde PVV-lijsttrekker Laurence Stassen deze week haar akkoord met het Limburgse CDA goed te praten. Arm wicht. Geen verstand van onderhandelen, én geen verstand van Engels. Ze heeft alleen maar ingeleverd.

De PVV heeft in Limburg werkelijk ál haar eisen overboord gegooid, álles waarover tijdens de campagne zo driftig werd geschreeuwd. Niks heeft de partij binnengehaald. Het CDA kan daar rustig doorregeren. En dan te bedenken dat het in feite nergens over ging. De PVV was tegen dienstauto’s, tegen hoge declaraties, tegen hoofddoekjes in het provinciehuis en tegen halalbroodjes in de provinciale kantine.

Provinciale bestuurders, zoveel is wel duidelijk, zijn uitsluitend met zichzelf bezig. Er komt, zo is afgesproken, een speciale gedeputeerde voor ‘Veiligheid en leefbaarheid’. Alleen weet niemand weet wat deze zou moeten gaan doen. Was dat een probleem dan? O ja, er mochten van de PVV geen moskeeën meer bijkomen in Limburg. Jammer dan. Daar gaat de provincie helemaal niet over. Dat was dus geen eis, dat was een poging de Limburgse kiezer te misleiden.

Lees verder in De Pers.

Bron(nen):   De Pers