Sterf!

Stel, je hebt maagkanker, uitgezaaid. Goddank woon je in Nederland, dus ben je verzekerd van de beste behandeling. En daar horen de beste medicijnen bij. Niet dus, bleek deze week. Sommige geneesmiddelen die jij nodig hebt, zijn namelijk zó duur dat het ziekenhuisbestuur je arts verbiedt, deze voor te schrijven. De reden: zorgverzekeraars houden de hand op de knip. Ze geven ziekenhuizen simpelweg te weinig geld om dure medicatie te kunnen verstrekken. Hoogst opmerkelijk, want het gaat hier om medicijnen die gewoon zijn opgenomen in de basisverzekering. Je hebt er recht op. Zo kost een nieuw medicijn voor de behandeling van je uitgezaaide kanker 8000 euro per maand. Het verlengt je leven met minstens zes kwalitatief goede maanden. Dus wat doet je oncoloog nu hij je het best werkende medicijn niet mag voorschrijven? Hij stuurt je door naar een groter ziekenhuis, laten we zeggen het AMC. Daar hebben ze vast meer budget. Maar zelfs het grootste ziekenhuis van Amsterdam weigert je. Het potje voor dure geneesmiddelen is op. Dit jaar dreigt al een tekort van 20 miljoen euro voor het AMC, enkel vanwege deze dure medicijnen. Lees deze column verder in Metro

Bron(nen):   Metro       

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Zie hier hoe we gezamenlijk knettergek zijn. Ook al jaren aan de gang. Ieder arts mag maar een beperkt aantal patiënten doorsturen. Pillen nodig> niet> dood. Specialist nodig> sorry, zit aan mijn tax> meer symptomen > mogelijk levensgevaar. Schoonvader ( 2000 ) lag in het OLVG, dochter moest de dure medicijnen, waaronder infuusvloeistof tegen prostaatkanker voor haar vader helemaal aan de andere kant van Amsterdam in een apotheek halen. Slecht ter been in winterweer etc. Er zijn veel mooie en nieuwe technieken voor de patiënten , die hier in dit land worden geweigerd door organisaties die wellicht steeds meer gaan lijken op organisaties tussen 1900- 1945. De burgers zijn overgeleverd aan de “Onterende Mens”.Wel 4 miljard voor een oude vliegende schroothoop, waar onze mensen!! moeren en bouten, mogen ontwerpen aan een vleugeltje!!! maar de steeds schrijnende gevallen op elk niveau waar we tevreden van kunnen worden, meer hoop, meer energie, etc, Stop maar. Het goede nieuws is dat er weer apotheken in grote ziekenhuizen zijn.

 2. De Blauwe Moppersmurf

  Met medisch industrieel complex is een geldmachine voor medicijnenmakers, medische apparatenmakers, verzekeraars, bestuurders en artsen. Er komt namelijk nooit een einde aan de groei en aan hun betaling, want telkens wordt het liedje afgedraaid: u wil toch het beste voor uw gezondheid?
  Wat is er mooier dan een melkkoe waarbij de hele bevolking wordt uitgemolken?

  • marianne martens

   u heeft gelijk Blauwe Moppersmurf. We worden uitgemolken. Er is wel een groot verschil, misschien ook niet. De mens telt alleen nog in cijfers en minnen en plussen.

   (in antwoord op De Blauwe Moppersmurf)
 3. Dead Silence

  Mijn zus van 40 met 2 kleine kinderen heb ik 3 jaar geleden weg kunnen brengen aan maagkanker. Na de diagnose heeft ze nog 14 weken mogen leven.

Reacties niet toegestaan