Wat is er eigenlijk mis met een Verenigde Staten van Europa?

Het lijkt gezien de problemen in Europa wenselijk dat er een echte Europese regering komt die de problemen effectief te lijf kan gaan. Een ander groot voordeel van een federale Europese regering is dat de democratie verbeterd wordt omdat de Europeanen via presidentsverkiezingen meer invloed kunnen uitoefenen op de koers van Europa. Dit is geen vergezicht, zoals Rutte stelt, maar een duidelijke verbetering van het Europees bestuur. Lees meer op Joop.nl

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FloatingSoulPeter

  Het wordt vreselijk eng hier. Waarom is Barroso en Rompuy niet gekozen ? Omdat het diktators zijn.
  1 diktator moet je niet hebben, maar wel meerderen ?
  De EU doet heel erg denken aan een fascistische instelling.

  • Le_bon_sauvage

   Willem van Oranje en nazaten, Willem I, Willem II, etc. allemaal niet gekozen. Allemaal fascisten? Nederland is het product van ambitieuze elites.

   (in antwoord op FloatingSoulPeter)
   • frits.burghardt

    De stadhouders waren benoemde ambtenaren (we hebben twee stadhouderloze tijdperken gehad omdat enkele gewesten ze even niet bliefden). De koningen zijn erfelijk maar als we er echt genoeg van hebben kunnen we ze afzetten. Die mogelijkheid ontbreekt bij Barroso en Van Rompuy (als alleen NL dat zou willen).
    Voor het overige zie ik niet in wat het nut is van een centrale Europese regering. Die ledt eerder tot oorlog dan tot vrede.

    (in antwoord op Le_bon_sauvage)
  • Barry Gillis

   Ja die facisten ook altijd oneens zijn met mij, oh nee dat zijn geen facisten, dat zijn gewoon mensen met opinies.

   Wat zijn fasciten ook al weer? Oh ja radikaal authoritaire nationalisten Oh en dictators ook dat zijn toch die alleenheersers die in het beste geval het volk laten kiezen zolang er maar geen tegenstander is waar ze op kunnen kiezen?

   Wow is het werkelijk zo vreselijk erg? Maar wacht even alle lidstaten zijn toch democratisch met gekozen leiders door het volk? En het europese parlement word toch ook gekozen door het volk? Die kunnen toch net zo goed weer terug naar huis gestuurd worden door het volk? Maar dan kunnen het toch geen dictators zijn als ze bij iedere verkiezing herkozen of eruit geschopt worden door het volk?

   Eu fascistisch? ja er lopen wel een hoop ego`s rond, dat is bijna noodzakelijk als politicus als je niet dikdoet ziet niemand je staan en als vertegenwoordiger van het volk is dat toch je mandaat? Nationalistisch? er lopen ook politici uit nationalistische partijen dat is waar, gelukkig zijn die zo in de minderheid, en ieder land heeft zijn eigen nationalisten die omdat ze nationalisten zijn vaak tegengestelde belangen hebben waardoor ze gelukkig weinig coherent zijn.Radikaal dan? soms zijn de nationalisten radikaal, soms de socialisten, de anarchisten hebben vrijwel geen aanwezigheid maar als geheel blijft van de radikale gedachten weinig over.

   Wat blijft er dan over? Toch het feit dat je het oneens bent?verder is er niets in jouw commentaar dat wijst op fascisme.

   Ik concludeer daarom dat mensen die het met OverMyDeadBody oneens zijn fascisten zijn.

   (in antwoord op FloatingSoulPeter)
 2. wiezaldatbetalen

  Zolang Europa niet kan kiezen tussen Brussel of Straatsburg is het niet te verwachten dat belangrijker zaken kunnen worden opgelost.

 3. Jessicaja

  Alles.

Reacties niet toegestaan