PvdA: kleine partij, grote kansen

HET RUMOER
door Admin
maandag, 12 oktober 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Het leedvermaak is groot om de partij die alsmaar kleiner wordt. De PvdA staat nu op 13 Kamerzetels en vooral op internet is de haat bijna voelbaar om de linkse mooipraters die eindelijk hun trekken thuis krijgen.
Persoonlijk vind ik het jammer dat de partij zó klein is dat ze dreigt te verdwijnen. Links verdient een echte massapartij en alles wat zich aandient ter vervanging van de PvdA (SP, PVV, GroenLinks, D66) beschouw ik als een verschraling; geen van deze partijen heeft een geschiedenis en een - in potentie - denkkracht die kan wedijveren met die van de PvdA.
Nee, geef mij de de PvdA maar, al moet de partij dan wel met een paar plannen komen waar je u tegen zegt. Er moet een echte reden van bestaan zijn en zoiets begint met een idee.
Laat ik er één noemen, en dat idee heeft te maken het enige echte probleem dat Nederland kent, met de (gekleurde) onderklasse. De PvdA zou de onderklasse moeten opstuwen naar een aanvaardbaar niveau, dat wil zeggen: de mensen die onderaan de maatschappelijke ladder bungelen moeten leren voor zichzelf te zorgen en moeten hun kinderen de scholen in jagen. De rest (AOW hier, file daar, verderop teveel Co2-uitstoot) kan rustig worden overgeslagen, ‘t zijn tenslotte allemaal bijzaken.
Ho, ho, ho, roepen de PvdA-marketeers, de PvdA-opiniepeilers, de PvdA-spindokters en de PvdA-verkiezingsanalisten in koor. Ben je gek geworden, als we doen wat die Steenhuis zegt, worden we nóg kleiner. Dan kan Wouter straks zelf het licht uitdoen.
Nee, beste vrienden van links, dat zit anders. Allereerst zijn jullie aan jezelf verplicht de onderklasse te verheffen, kijk naar je eigen geschiedenis. De SDAP zou het meer dan 100 jaar geleden niet in haar hoofd hebben gehaald hier anders over te denken, domweg omdat ze dit als haar missie zag. Iemand moet het vieze werk doen en daar zijn jullie voor. Je kúnt niet van VVD en CDA verwachten dat ze zoveel compassie hebben met de minst bedeelden, dat ze dit ter hand nemen. Dat MOETEN jullie doen.
Maar gelukkig is ‘het vieze werk’ ook lucratief. Jullie gaan namelijk oogsten als jullie dit ter hand nemen. Jullie gaan zo’n 400.000 à 500.000 landgenoten (blanke tokkies, gekleurde immigranten) verlossen uit hun onbeschaafde en ongeschoolde misère. Die lui moeten naar school, ze moeten manieren leren, leren lezen, ze gaan onder de knie krijgen hoe je een beetje netjes met elkaar omgaat, ze moeten leren van de drank en de drugs af te blijven, stelen, bedreigen en geweld moeten ze afzweren, en nog zo wat dingen die handig zijn als je in de beschaafde wereld vooruit wilt komen (een klein beetje cultuur kan geen kwaad, dus bel de VARA maar en vraag of die ook meedoet).
Van het allergrootste belang is dat de kinderen van deze lui ook echt vooruit komen. Hopelijk gaan ze naar een goede school, daarna naar een eervolle vervolgopleiding en de uitkomst van dit alles dient te zijn dat deze mensen, als ze eenmaal volwassen zijn, voor zichzelf kunnen zorgen. En niet op andermans zak (lees: de staat) hoeven te teren. 
Nou heb je linkse politici die de laatste tijd ook wel eens roepen dat de verheffing van de onderklasse hun menens is en dan gaan uitleggen wat ze bedoelen: de onderklasse moet nóg meer gratis en voor niks krijgen. Maar dat is het natuurlijk niet. Net als de armoedzaaiers in de 19e eeuw dienen deze mensen zelf hun lot ter hand nemen. En hoe dat moet en hoe dat kan, dat gaat de PvdA ze uitleggen, net zo lang tot iedereen het snapt.
Trek voor deze reusachtige operatie rustig 30 jaar uit, want het is echt een helse klus. Maar het mooie is dat al die jaren de PvdA het voortouw neemt. En hopelijk ook resultaten boekt. En zo ziet iedereen hoe nobel de partij in de weer is.
De meeste kiezers maken zelf geen deel uit van de onderklasse, maar hebben er belang bij dat die onderklasse zo klein mogelijk wordt. En niet zo groot blijft als ie nu is. Want dat betekent: minder paupers, minder diefstal, minder godsdienstfanaten, veel minder uitkeringen en dus ook lagere belastingen. Verdomd! Iedereen, ja iedereen heeft belang bij een dergelijke politiek. Eigenlijk verricht de partij die de onderklasse omhoog helpt een weldaad voor heel de natie.
Het kan niet anders, of zoiets wordt in verkiezingstijd beloond, de PvdA krijgt er iets voor terug. En ik voorspel daarom: reken op tenminste 13 zetels.