10 dingen die je beter geheim kunt houden in een relatie

Liefde, relaties, geluk
dinsdag, 19 juli 2022 om 19:15
welingelichtekringen header 1
Natuurlijk heb je eerlijkheid hoog in het vaandel staan in jullie relatie, maar wees niet roomser dan de paus: sommige dingen kun je beter voor je houden.
 1. Je vindt zijn familie niet aardig
  Je hóeft je schoonfamilie niet leuk te vinden, je moet er wel respect voor hebben, het zijn tenslotte zijn ouders, waar hij veel van houdt. Wees dus gewoon vriendelijk en maak er niet te veel woorden aan vuil.
 2. Jouw familie mag je partner niet zo
  Dat kan. Zij hebben hem niet uitgekozen, jij wel. Zij kennen hem bovendien niet zoals jij hem kent. Dat kun je zo laten. Het is niet leuk om daar je partner mee lastig te vallen en wie weet draait je familie wel bij als ze hem beter leren kennen.
 3. Je bent niet meer hopeloos verliefd
  De vlinders in je buik zodra je hem alleen maar ziet, die zijn verdwenen. Geen zorgen, hoogstwaarschijnlijk is er een veel dieper gevoel van verbondenheid en liefde voor in de plaats gekomen. Ook hier voor geldt: zeg er niets over, het maakt misschien dat je partner gaat twijfelen aan je liefde, terwijl dat nergens voor nodig is.
 4. Je voelt je aangetrokken tot een van zijn vrienden
  Leuke man, leuke vrienden, niet gek dus dat er mogelijk wel eentje tussen zit die je meer dan gezellig vindt. Als dit verder gaat dan een grapje over zijn knappe kop houd het dan voor je (om begrijpelijke redenen).
 5. Je kent geheimen van je vrienden
  Als een vriend of vriendin je iets in vertrouwen vertelt, moet je dat niet doorvertellen aan je partner. Dat is lastig, maar je vriendin is bevriend met jou en niet met je man. Ze wil waarschijnlijk niet dat heel persoonlijke zaken terechtkomen bij iemand die ze misschien wel nauwelijks kent.
 6. Je geeft hem de schuld van je miserie
  Zit je niet lekker in je vel en ben je al een tijdje niet zo blij? Dan kun je geneigd zijn om daar je partner de schuld van te geven. Doe dat niet. Je partner is wie hij is en doet waarschijnlijk niets verkeerd. In veel gevallen kan hij weinig veranderen aan je miserabele gevoelens.
 7. Je hebt in zijn telefoon gekeken
  Volgens een Britse studie heeft 62 procent van de mannen en 34 procent van de vrouwen weleens stiekem in de telefoon van zijn of haar partner gekeken. Zeg het maar niet als je dat gedaan hebt. Volgens datzelfde onderzoek overweegt 31 procent een eind aan de relatie te maken als ze erachter komen dat hun partner op hun telefoon heeft gekeken.
 8. Je stalkt je ex op social media
  Mensen zijn nieuwsgierige wezens dus ook al voel je niets meer voor die ex-geliefde van tien jaar geleden, toch wil je af en toe nog wel eens op zijn Facebookpagina kijken (om te grinniken om zijn dikke buik bijvoorbeeld). Dat is niet erg, maar niet leuk voor je partner, die misschien wel denkt dat je terug wil naar je ex. Houd er dus gewoon je mond over.
 9. Je vindt zijn kleding, hobby's of baan niet leuk
  Natuurlijk kun je best zeggen dat hij een rare broek aan heeft, echt niet kan zingen of werk heeft waar je zelf niet aan moet denken, maar blijf er niet over doorgaan. Mensen, ook je partner, mogen zelf weten wat ze doen.
 10. Je hebt rare gewoontes
  Iedereen heeft rare of vieze gewoontes. Daar kun je prima over praten, maar het hoeft niet. Wat je precies allemaal op je telefoon doet, wat er op het toilet gebeurde na je voedselvergiftiging of hoe het er afgelopen weekend in het café aan toe ging om drie uur 's nachts, het is geen geheim, maar misschien wil je partner het gewoon niet weten.