Waarom we vooral ‘s avonds seks hebben

Waarom is de meeste seks 's avonds? Er zijn allerlei praktische redenen te verzinnen, maar er is vermoedelijk ook een biologische. De praktische redenen zijn evident. Om te beginnen zijn veel van ons overdag op een andere plaats dan onze partner. Een van beide, of allebei werken en dat staat seks in de weg. En als je thuis komt is er eerst van alles te doen. Voor de kinderen zorgen, eten maken. Dus de avond is het meest logisch, uit praktische overwegingen, waar nog bij komt dat je dan toch al in bed bent. Maar wetenschappers denken dat het dieper zit: dat we, om welke reden dan ook, zijn geprogrammeerd voor de avond. Een reden zou kunnen zijn dat de slaap die op de seks volgt de kans op succesvolle bevruchting groter maakt. Dus wetenschappers willen meer weten van het vermoede effect van de biologische klok op ons seksuele gedrag. Er komt een studie waarbij een aantal stellen voor een aantal dagen in ruimtes wordt gezet waar geen daglicht doordringt. Doel is te kijken of ze dan ook vooral seks hebben in de avond

Bron(nen):   http://www.shape.com/blogs/shape-your-life/science-has-answer-why-we-have-sex-night      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Daniël Rommens

  “Er komt een studie waarbij een aantal stellen voor een aantal dagen in ruimtes wordt gezet waar geen daglicht doordringt.” – Eén probleem: hiermee haal je ook de praktische redenen weg om ‘s avonds seks te hebben. Hoe kun je dan meten of de biologische klok wel of geen invloed heeft?

  • AT

   Je beantwoordt je eigen vraag al; door het wegnemen van alle praktische redenen en ook het besef van dag en nacht, kun je bestuderen of de biologische klok hetzelfde patroon van ‘s avonds sex aanhoud. Als blijkt dat de proefpersonen ineens op allerlei momenten tussen de lakens duiken, omdat het kan vanwege geen andere activiteiten, kun je aannemen dat de biologische klok minder meespeelt.

   (in antwoord op Daniël Rommens)
   • Daniël Rommens

    Helaas is dat niet waar. Je neemt twee mogelijke invloedssfactoren weg, waardoor je niet kunt bewijzen dat een van de twee een aanwijsbare oorzaak is voor het gedrag dat je probeert te verklaren. Je kunt dus niets zinnigs zeggen over de biologische klok…

    (in antwoord op AT)
   • RhodBerth

    Dan kan je beter dag en nacht in tact laten en de mensen zonder sociale factoren en activiteiten 2 weken lang in een vakantiehuisje zetten.

    (in antwoord op AT)
 2. jan bosscher

  Het is toch logies, s’ avonds kan je erna lekker uitbroeien en slapen,

 3. Flabbergast

  Aaaaaah! Dus dáárom val ik altijd als een blok in slaap! Vanwege de kans op bevruchting! #toktoktok

Reacties niet toegestaan