Vandaag vieren we: ‘de dag van je ex’

Goed initiatief van NRC Next. Het is 2 januari: de dag die voortaan op initiatief van nrc.next ‘de dag van je ex’ is. Een dag om je oude liefde in gedachten terug te halen, of weer even contact op te nemen. NRC: "Vandaag zet je dus je oude liefde in het zonnetje. En dat mag ook wel eens. Kerst en Oud & Nieuw vierde je met je dierbaren en met hun dierbaren. Vroeger hoorde hij of zij daarbij, maar nu niet meer. Terwijl: je hebt van je ex gehouden, je hebt van je ex geleerd, je ex heeft je helpen vormen tot wat je nu bent. Je ex was zo dichtbij, en is nu zo ver weg. Sommige exen worden zelfs verzwegen, of nog erger: vervloekt." Als je wilt worden geinspireerd tot een dag vol gedachtenis aan je ex moet je vandaag NRC Next kopen. Next heeft ook een weemoedig gedicht van Simone van Saarloos over de/je ex:

Ontwenningskuur

Je zult wel een beetje jaloers zijn, dat ik van de krant ben en ik hen
 mijn krant noem. Maar het is
allemaal wat minder op bezit gericht dan toen wij zeiden ‘mijn lief’. Ze maken een special over jou, al noemt de redactie het: Dag van de Ex. Maar dan had het net zo goed Dag van De Mens kunnen heten en voor jou zal nooit een ‘De’ staan, dat is veel te algemeen. Lees hier verder

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Wat een sentimentele onzin zeg!

  • Kopje thee

   Ja, het wordt steeds erger op wel.nl. Gisteren al dat holle geneuzel over ‘houden van jezelf’ en nu dit.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 2. Robin

  De foto bij dit artikel toont een trieste werkelijkheid. Nog steeds is het voor veel mannen zo dat scheiden van hun vrouw het verlies van hun kinderen betekend. En in 2014 gaat daar geen verandering in komen. Verder vind ik al mijn lief.

 3. Simon Oak

  Ik ben alweer te laat zie ik, maar toch:
  https://soundcloud.com/simon-oak/tot-de-dood-ons-scheidt

Reacties niet toegestaan