
Seks uitstellen tot na het huwelijk is zo gek nog niet als je gelukkig wilt worden
Kerken zouden willen dat mensen pas seks hebben nadat ze zijn getrouwd. Maar van dat standpunt trekt vrijwel niemand zich meer iets aan, ook niet in Amerika. Ook daar heeft een zeer ruime meerderheid seks voor het huwelijk.
Maar doet het er iets toe? Wordt je gelukkiger of ongelukkiger van uitstel? Dat was een vraag die wetenschapper Dean Busby heeft geprobeerd te beantwoorden. Hij onderzocht van een zeer grote groep gehuwde mensen of ze seks hadden voor ze trouwden en of ze gelukkig zijn met elkaar.
De frappante uitkomst is dat paren die seks uitstelden gelukkiger zijn dan paren die dat niet deden (zie grafiek). Op alle vlakken gaat het met de uitstellers beter
Maar daarmee is het laatste woord daarover niet gezegd. Niet onderzocht is nog of mensen die seks uitstellen ander soort mensen zijn, mensen met meer aanleg voor geluk. Dat kan stof zijn voor een vervolg onderzoek
Bron(nen): The Economist

Het lijkt me toch wel aan te raden om de wederzijdse behoeften vast te stellen alvorens te trouwen.
Andere kerken vinden het weer prima. Seks voor het huwelijk. Als je gaat trouwen moet het lichamelijk ook klikken. Wel zo handig.
Het verschil kan ook komen doordat de groep die seks heeft uitgesteld tot na het huwelijk, sociaal wenselijke antwoorden geeft omdat ze geloven dat wachten tot na het huwelijk een “beloning” zou moeten opleveren.
Poeh hey… misschien moesten we die conservatieve sites uit de VS maar ‘ns een tijdje met rust laten ?
Een onderzoek uit 2010 van een “wetenschapper” van de Mormoonse kerk.
Uitgevoerd onder een nog altijd onbekende groep mensen.
Nuff said.
Tja, ik snap wel dat mormonen gelukkiger zijn in een huwelijk. Da’s voor hen zowat ‘t belangrijkste in het leven, ‘t huwelijk en de gemeenschap.
(in antwoord op Desperanto)Daar zit ook echt wel wat in, maar ‘t heeft weinig te maken met of je vóór of na het huwelijk sex hebt.
Causaal verband rammelt.
Mensen die ‘pas’ na het huwelijk seks hebben gehad, hebben er een zeker belang bij om dat feit staande te houden. Daarom zullen zij in een interview waar deze vraag naar voren komt ook vaker zeggen dat zij gelukkig zijn.