Hoe houd je je huwelijk goed na 19 kinderen? Zeven tips

Jim Bob en Michelle Duggar zijn 30 jaar getrouwd en hebben 19 kinderen. Ze zijn nog steeds dol op elkaar. Dit zijn de zeven dingen die ze doen om verliefd te blijven en het ook in de slaapkamer spannend te houden: 1. Zeg ‘ja’ tegen sex, ook als je moe bent: Michelle deelt het advies dat ze ooit van een vriendin kreeg: ‘In je huwelijk zul je soms uitgeput zijn. Je man komt thuis na een dag hard werken, jij brengt de baby naar bed, en hij kijkt uit naar wat tijd met jou. Be available. Iedereen kan lunch voor hem maken, maar slechts een persoon kan zorgen voor de fysieke liefdesbehoefte die hij heeft, dus je moet altijd beschikbaar zijn als hij ernaar vraagt.’ Daar staat gelukkig ook wat tegenover van Bobs kant: 2. Laat haar soms ook met rust: Jim Bob laat Michelle met rust tijdens haar menstruatieperiode en elke keer na de geboorte van een baby. Michelle is daar tevreden mee en zegt: "Als je het zeven dagen gemist hebt, kijk je er wel naar uit." 3. Behandel je vrouw als een koningin. Jim Bob zegt dat de sleutel in een relatie is dat je als man je vrouw op handen moet dragen en altijd als een koningin moet behandelen. 4. Het sterke, stille type man is uit. "Hij deelt met mij zijn hart, zijn moeilijkheden, angsten en dromen,” zegt Michelle. “Niet alle mannen doen dat. God zegt dat kwetsbaarheid komt voor eer. Als hij zich kwetsbaar kan opstellen voor God en mij, waardeer ik hem meer.” In andere woorden, stop met eenzaam tobben, mannen. De dames willen jullie graag steunen, en als jullie ons buitensluiten, wijs je ons af. 5. Perfectionisme ruineert de relatie. Jim Bob en Michelle verwachten geen perfectie van elkaar en steken hun lof voor de ander niet onder stoelen of banken. 6. Maak tijd voor een uitgaansavond. The Duggars gaan elke week uit op zaterdagavond zonder kinderen. Meestal gewoon voor een ijsje. Jim Bob kijkt er altijd naar uit en vindt het echt een speciale tijd. 7. Stop nooit met leren. De laatste tip van de Duggars is om altijd te blijven leren hoe ze hun huwelijk sterk kunnen houden en de beste echtgenoten voor elkaar te zijn die ze maar kunnen zijn. Ze vertellen dat ze laatst advies vroegen aan een Amisch-echtpaar dat al 50 jaar bij elkaar was. De zinnen: ‘Ik had ongelijk’ en ‘Vergeef je me?’ speelden een grote rol. De romantiek bewaren in het huwelijk lijkt de beste manier om een actief seksleven te houden.

Bron(nen):   Today      

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  Hele mooie prestatie.

 2. Kopje thee

  Handig, deze tips! Was namelijk juist van plan om er 19 kids uit te poepen….

 3. Frank Doom

  tip 8 : gebruik een voorbehoedsmiddel.

 4. Lio

  Wees vooral geen evangelische christenhond want dan ga je zwanger door het leven.

  • Karel Kritisch

   Je zou ook normale bewoordingen kunnen gebruiken.

   (in antwoord op Lio)
   • Lio

    Dat bepaal ik lekker zelf. Het is een vrij land!

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Misschien kun je beter bij geenstijl.nl gaan kijken.

     (in antwoord op Lio)
     • Lio

      Ik voel me overal thuis.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Pubers… zucht

      (in antwoord op Lio)
     • Lio

      Ik ben voor een duidelijke taal die niet te raden overlaat!

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Ik ben ook voor duidelijke taal. Ik ben echter tegen schelden. Ik heb geen moeite met een stevig standpunt over religie (als je er überhaupt wat van berijpt). Maar je hoeft andere mensen geen honden te noemen.

      (in antwoord op Lio)
     • Lio

      Ik vraag me af of je ook net zo hard voor de joden of moslims zou opkomen of dat je toevallig zo op je tenen getrapt bent omdat je zelf of misschien je oma christen is, misschien uit staphorst, urk of volendam of de veluwe, zeeland misschien, zeg het maar? EO-lid misschien? Ze zijn de bron van alle narigheid en ellende die zelfs anno 2014 ons leven proberen te beheersen met hun religieuze gedachtegoed. Stelletje achterlijk volk met de bullshit uit de bijbel in de hand. Een boek afkomstig van een woestijnvolk van 2000 jaar terug uit midden-oosten.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karl Ruprecht Kroenen

      Nee, jij trekt volle zalen met je intelligente voorkomen.

      (in antwoord op Lio)
     • Karel Kritisch

      Joden en moslims zijn gelijkwaardige mensen en geen honden. Zulke denigrerende opmerkingen zijn dan ook erg achterlijk. Daarnaast heb jij een zeer beperkt begrip van wat religie is en ben je blijkbaar slecht geïnformeerd. Dus je probeert mij hypocrisie aan te praten terwijl je het zelf bent. Een agressieve toon waar een orthodoxe radicale gelovige nog een puntje aan kan zuigen.

      (in antwoord op Lio)
     • Lio

      Wees blij dat je in een vrij land woont waar men lang voor je vrijheid gevochten heeft want anders zou het niet bij een scherpe toon blijven als het op de radicale gelovigen aan zou komen. Ze zouden je hoofd afhakt hebben als we niet in de vrije Westen zouden wonen waar de religie achter de kerkdeuren terug gedrongen is. Zelfs nu hoor je ze van tijd tot tijd met hun plannen voor de wereld ondanks dat ze geen podium meer hebben.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Welke radicale gelovigen? Die mensen die jij beschrijft herken ik alleen nog enkel de radicale Islam. Er is geen gereformeerde die je hoofd zou willen afhallen hoe streng gelovig hij ook mag zijn. Nee ik denk dat je onwetendheid je een totaal verwrongen beeld heeft gegeven.

      (in antwoord op Lio)
     • Karel Kritisch

      De bijbel en Thora bevat in ieder geval wat meer wijsheid dan wat ik in jou berichten lees: Behandel een ander zoals jezelf behandeld wenst te worden. (Lev 19:18)

      Maar nee je hoeft geen EO lid of religieus te zijn om over normale omgangsvormen te beschikken.

      (in antwoord op Lio)
     • Lio

      Ga maar op zoek via de volgende site dan zul je zien dat alle religies vol staan met onzin en haatcitaten, dat die bijbel en thora dezelfde onzin bevatten als islam.
      http://www.bijbelenkoran.nl/

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Nou ik ken de bijbel en thora wel hoor. Je hebt zeker nog nooit van een historisch kritische uitleg gehoord. Ik ben het dus echt niet met je eens. Maar ik merk wel dat je er zelf blijkbaar nog nooit in verdiept hebt en je maar wat roept.

      (in antwoord op Lio)
 5. Harrie Vangangelt

  Als je 19 kinderen hebt, heb je geen tips nodig om verliefd te blijven lijkt me zo. Tips om even niet verliefd te zijn lijken me meer op zijn plaats.

Reacties niet toegestaan