Moederdag: ‘ik hou van mijn kinderen, maar ik heb ook iedere dag spijt dat ik ze heb’

Jezebel bracht vanwege moederdag gedachten bijeen van moeders over hun kinderen die sommige moeders altijd en alle moeders soms hebben. wpvv2wz6dyr6fhafprox yzd79otbkhisenjnl4cp zeqkqmrndexy9cjc94kv ghwe51vh2fc5kcq1quwg gpbx9r7wvt9eevvzrmdi j7thifbls48yww2nptsk m65acachm0by2gb9r1pe neacgqbnpcnczde150w1 se3wgsw4kgqwld8gwzq5 spejj5rylvdbrvaqn6t5

Bron(nen):   Jezebel      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Één woord, bizar!

  • Kopje thee

   Ik heb deze verhalen vaak genoeg gehoord. In vertrouwen. Maar zelden door vaders, die zich eenvoudiger van de onophoudelijke last kunnen kwijten, en al helemaal niet door gescheiden vaders, die een keertje per twee weekend de sugar daddy uithangen.

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
   • Marco Gorter

    Veel gescheiden vaders zijn geen sugar daddy! Als ze de kids al minder zien is dat door de moeder afgedwongen, is mijn ervaring.
    Zelf heb ik co-ouderschap (50-50%) en geniet ik enorm van mijn drie dochters!

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Kopje thee

     Ik zeg enkel dat de vaders die dat wel zijn zelden klagen over het ouderschap, eenvoudigweg omdat ze alleen de lusten ondervinden en niet de lasten. Fijn dat je geniet van je dochters, well done, die hebben het getroffen met je!

     (in antwoord op Marco Gorter)
     • Marco Gorter

      Thanks, ik heb het ook zeker met hun getroffen! Beste wat me ooit is overkomen.
      Helaas gelden ook voor de genoemde suger daddies zware lasten, in het NL recht komt dit vooral als gevolg van onredelijke alimentatie regels. Volgens mij worden deze regels aangepast naar een eerlijker model, wellicht geeft dit de mannen dan meer ruimte / tijd / motivatie voor hun kinderen. Iedere leeftijds fase heb je maar 1 kans om van ze te genieten (en te leren). Overdoen is geen optie.

      (in antwoord op Kopje thee)
 2. Oh_Oh_SarCastro

  De laatste taboes worden doorbroken

 3. Marco Gorter

  Dit lijkt mij voor een een kleine groep moeders (en wellicht vaders) gelden, gelukkig. (of mijn beeld van de wereld is nogal vertekend)

  • marianne martens

   altijd moet ik een dezer dagen aan mijn kwetsbare ouders denken. Op 19 jarige leeftijd getrouwd in WOII, een motje, 5 kinderen opeenvolgend. De een afkomstig uit de z.n. gegoede stand, de ander uit een ambachtsmilieu.3x vechtscheidingen, talloze affaires. Perioden opgevangen door de familie vanuit het ambachtsmilieu. Liefde, warmte en warme kachels met eten. In Baarn e.o waren veel van dit soort gezinnen, er was gelukkig klassenjustitie, mijn moeder heeft ‘s nachts-
   weer een proces verbaal in de onderste la doen belanden. Begrijp heel goed de bovenstaande uitspraken door ouders.Het kan soms een hele zware last zijn, volgens mijn moeder hield ze van haar kinderen. Gelukkig maar. Maatschappelijk zijn we heel goed terecht gekomen. Dat telt nog meer onder de VVD straalstroom.

   (in antwoord op Marco Gorter)
 4. Edward_II

  LOL Weer een taboe dat doorbroken wordt. Volgens Bureau Jeugdzorg worden in Nederland 350.000 kinderen door hun ouders mishandeld. Dat is 1 op de 10 kinderen. Een nog grotere groep wordt verwaarloosd.
  Tel daarbij nog op de ouders die ondanks spijt toch hun best doen en je kan concluderen dat een aanzienlijk deel van de ouders eigenlijk (nog) geen kinderen had moeten nemen.

  • Kopje thee

   Daarom word ik ook zo kwaad als mensen vraagtekens zetten bij de bewuste keuze om niet voor het ouderschap te kiezen.

   (in antwoord op Edward_II)

Reacties niet toegestaan