Studie: dit zijn de 7 dealbreakers in een prille relatie

Liefde, relaties, geluk
zaterdag, 02 juli 2022 om 12:06
156449319
Dat hij te lang praat over zijn nieuwe auto of dat zij weer begint over haar ex, dat zijn dingen waar je wel over heen kunt stappen als je aan het daten bent, maar er zijn ook echte dealbreakers: eigenschappen bij een partner, die maken dat je hard wegrent.
Nieuw onderzoek van Csajbók en Berkics gaat verder in op wat mensen níét willen in een relatie. Ze verzamelden een groot aantal slechte en goede eigenschappen en analyseerden in welke mate mensen zich daar wel of niet toe aangetrokken voelen.
Zij komen tot zeven eigenschappen, die je terecht dealbreakers mag noemen bij een eventuele nieuwe partner.
  1. Niet ambitieus
    Dit moet veel breder worden gezien dan alleen op werkgebied. Mensen willen geen partner die besluiteloos is, eeuwig twijfelt, geen doel heeft of geen initiatief neemt.
  2. Onvriendelijk
    Sommige mensen zijn van nature een beetje chagrijnig of ronduit onaardig. Ze zijn niet goed voor andere mensen en dus uiteindelijk ook niet voor jou.
  3. Vies
    Mensen willen geen smerige, stinkende partner. Zeker een relatie in de opstartfase is gedoemd te mislukken als een van de twee een beetje smoezelig is.
  4. Arrogant
    Als je een relatie wil, dim je het beste een beetje met dat ego van je. Mensen, vooral vrouwen, hebben geen trek in een arrogante partner.
  5. Te afhankelijk
    Claimerig gedrag of een te afhankelijke houding is ook een dealbreaker, maar minder dan de andere eigenschappen.
  6. Onaantrekkelijk
    Mensen vallen meer op uiterlijk dan ze zouden willen. Een partner die op het eerste gezicht onaantrekkelijk is, is vooral voor mannen een probleem. Vrouwen kijken daar voor een langetermijnrelatie eerder doorheen.
  7. Beledigend
    Een partner die grof in de mond is of veel scheldt is vooral voor vrouwen een no-go, zeker als ze daar een gevoel van onveiligheid bij ervaren.
Bron(nen): Psychology Today