Dorp vol jonge vrouwen zoekt single mannen

Het dorp Noiva do Cordeiro, in het zuiden van Brazilië, is gesticht door vrouwen en wordt ook gerund door vrouwen. Het dorp zit echter met een probleem: jonge mannen trekken er weg en de weinige echtgenoten werken buiten het dorp. De jonge vrouwen, gefrustreerd door het gebrek aan mannen, hebben een oproep gedaan: huwbare mannen gezocht.

"De enige mannen die wij, single meisjes, hier ontmoeten zijn ofwel al getrouwd ofwel zijn ze familie. Iedereen is hier met elkaar verwant. Ik heb al heel lang geen man meer in mijn armen gehad", verklaart Nina Fernandes (23) in The Mirror.

"Wij dromen ervan verliefd te worden en te trouwen. Maar wij wonen hier graag en willen ons dorp niet verlaten om een man te vinden".Het dorp op het platteland is opgericht door Maria Senhorine de Lima, nadat die uit een gedwongen huwelijk was gevlucht. Andere door de maatschappij verstoten vrouwen zijn haar gevolgd. Het dorp wordt geleid door vrouwen, en dat moeten kandidaten goed beseffen. "Doe wat wij zeggen en leef volgens onze regels", aldus een inwoonster. "Er zijn veel dingen die vrouwen beter doen dan mannen. Ons dorp is mooier, beter georganiseerd en harmonieuzer dan wanneer mannen hier de scepter zouden zwaaien".

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Oh_Oh_SarCastro

  Ze willed aan de man maar onder voorwaarde dat zij zelf er niets voor op hoeven te geven, kansloos..

 2. Arendsoog

  Ik ken een ict`er die het met rubberen vrouwen doet.

 3. kletsmajoor

  “Doe wat wij zeggen en leef volgens onze regels”

  Dat zou je niet verwachten na slechte ervaringen met een door één sekse (mannen) gedomineerde maatschappij. Of misschien ook juist wel…

 4. RHK

  “Doe wat wij zeggen en leef volgens onze regels”, dit klinkt alsof ze gewoon mannelijke slaven zoeken. In een macho-cultuur als Brazilië lijkt me dit een kansloze actie.

 5. Prikker

  Een soort ‘Vrouw zoekt boer’ ahw…

 6. harrr

  In brazilie is sowieso een vrouwenoverschot. En braziliaanse mannen hebben helemaal niets met trouw en commitment naar je nageslacht.
  Als blanke europeaan hoef je daar echt niet naar zo’n dorp. Je kan ze overal uitkiezen (en wordt uitgekozen).. En ja.. Ik ben er geweest.

 7. Tuinkabouter

  “Doe wat wij zeggen en leef volgens onze regels”
  …Is waarschijnlijk precies de reden dat elke (nog niet getrouwde) kerel ‘m uit dat dorp is gesmeerd…

 8. Jan Terlouw

  Lijkt me een leuke ervaring..een door de vrouwen gedomineerde gemeenschap..verwacht iig minder geweld.

  • Prikker

   lol… zet maar ‘ns één aantrekkelijke man tussen die 5 schoonheden op de foto en dan zul je eens beleven hoeveel “minder” geweld er in die gemeenschap is !

   (in antwoord op Jan Terlouw)
  • AT

   Ik hoor veel vrouwen toch wel wat anders beweren. Vrouwen kennen geweld op een ander vlak, meer psychisch terwijl mannen meer fysiek geweld gebruiken. Vrouwen kunnen extreem hatelijk zijn onder elkaar als het gaat om een man of status te winnen.

   (in antwoord op Jan Terlouw)
 9. El Perro

  Iets zegt mij dat de foto niets met het dorpje te maken heeft.

Reacties niet toegestaan