Vrouwen zijn 10 dagen per jaar chagrijnig

De gemiddelde Britse vrouw voelt zich in totaal 10 dagen per jaar chagrijnig. Dat blijkt uit een enquête van vitamineproducent Healthspan onder 1000 mannen en 1000 vrouwen. In een doorsnee week zegt de gemiddelde vrouw dat ze bijna vijf uur in een dip zit. Mannen gaven daarentegen aan dat vrouwen eerder 8 uur per week chagrijnig waren. Ook bleek dat ongeveer de helft van de vrouwen vond dat ze vaak humeurig waren en ongeveer 4 op de 10 beweerden dat hun stemming verslechterde naarmate ze ouder werden. Twee derde van de vrouwen vinden dat vrouwen vaker chagrijnig zijn dan mannen. Zich te dik voelen, zich zorgen maken over geld, bang zijn dat hun partner niet zal luisteren en slecht weer waren de meest voorkomende aanleidingen. Interessant is ook om te zien hoe mannen en vrouwen met hun luimen omgaan. Vrouwen verlangen naar tijd voor zichzelf en mannen steunen op hun partner om hen uit een negatieve stemming te halen. In totaal zei 23% van de ondervraagden dat de humeurigheid van invloed was op hun relatie. En bijna een kwart van de vrouwen zei dat hun partner vaak de aanleiding was voor hun slecht humeur. Van de 1000 mannen zei 68% dat ze zich uit de voeten maakten als hun vouw chagrijnig was, maar 15% zegt dat ze zich er maar overheen moet zetten. De beste remedie voor het slechte humeur van vrouwen was een tijdje alleen zijn. Een vijfde van de vrouwen zei dat hun kinderen hen uit hun nare bui konden halen en bij 22% was dat sporten. Een op de 10 vrouwen nam hun toevlucht tot chocolade en bijna 2/5 dronk een glas wijn. Een op de 5 vond shoppen een goede remedie. De vitamineproducent is natuurlijk geïnteresseerd in de rol van voeding en voedingssupplementen. Bij het korten van de dagen worden mensen eerder chagrijnig en dat kan te wijten zijn aan een tekort van vitamine D. Verder kunnen omega-3 vetzuren, foliumzuur, vitamine B12 en magnesium bijdragen aan een betere stemming. Dat hoeft echter niet allemaal uit een potje te komen. Een dieet met volkoren producten, peulvruchten, eieren, vette vis, gedroogde abrikozen, groene groenten, noten en zaden is ook effectief.

Bron(nen):   The Telegraph      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Ze voelen zich 10 dagen chagrijnig. Hun omgeving kan een wellicht een veelvoud daarvan als zodanig ervaren.

  • harrr

   Inderdaad.. soms hebben ze het zelf niet eens door , iets met hormonen en zo, 1 x p mnd 😉

   (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Windows 8

  Enquete van een commercieel bedrijf over het water.
  En die rotzooi krijgen wij voorgeschoteld.

  “Ook bleek dat ongeveer de helft van de vrouwen vond dat ze vaak humeurig waren en ongeveer 4 op de 10 beweerden dat hun stemming verslechterde naarmate ze ouder werden.”
  Blijken of beweren, toch nogal verschillend aangezien iemand kan bewéren een moord te hebben gepleegd , dit toch écht moet blijken uit onderzoek

 3. Windows 8

  Bouquet NOT bucket 😀

 4. Vreneli Stadelmaier

  En mannen dan, die zijn zeker nooit humeurig?

Reacties niet toegestaan