Waarom overspel geen goed begin is van een relatie

Een gebonden geliefde afpakken van een ander is niet alleen een slecht begin van je relatie, ook de toekomst voorspelt weinig goeds. De overspeligen blijken minder toegewijd, minder tevreden met de relatie en zijn vaker weer opnieuw ontrouw. Een schatting is dat misschien wel de helft van alle relaties is ontstaan na vreemdgaan van een van de twee partners. Wat dat voor invloed heeft op de relatie is nu voor het eerst onderzocht in drie achtereenvolgende studies van Amerikaanse en Australische onderzoekers onder meer dan 500 koppels. In het laatste onderzoek is niet alleen de relatie, maar ook de persoonlijkheid van de vreemdganger onderzocht. Hoofdonderzoeker Joshua Foster vat het als volgt samen: 'Personen die succesvol zijn weggekaapt door hun huidige partner zijn vaker sociaal passief, niet bijzonder aardig voor anderen, relatief roekeloos, onverantwoordelijker en narcistischer. Ook verlangen ze vaker naar seksueel contact buiten een relatie.' Mensen die niet waren vreemdgegaan om hun huidige relatie te beginnen, hadden veel minder behoefte aan andere seksuele partners naast hun geliefde.  

Bron(nen):   Business Insider      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  “De overspeligen blijken minder toegewijd, minder tevreden met de relatie en zijn vaker weer opnieuw ontrouw.”……..

  Wat ben ik blij dat dat eindelijk onderzocht is. Ik kijk hier echt van op., Dat had ik nou nooit verwacht !!!

  (stiekum ben ik best wel beetje jaloers op die “onderzoekers” die dit soort idiote onzin mogen produceren er ook nog voor betaald worden)

  • Peter

   Ja, onvoorstelbaar dat je dan doorbreekt met zo’n onderzoekje.

   Je denkt decennialang dat je gelukkig bent getrouwd ofzo en dan ineens is hij of zij er vandoor met een ander.
   Das heel menselijk.
   Grappig is het wel als je zo denkt.
   Dan was je wel erg gehecht.
   Das net zo erg als bindingsangst.
   En dan doet loslaten heel erg veel pijn.

   (in antwoord op harrr)
 2. Kees Cornelder

  Ik proef hieruit dat de onderzoekers proefondervindelijk tot deze -natuurlijk volstrekt verrassende- conclusies zijn gekomen (uhh… let’s date?)

 3. Burgermans

  Open Deur onderzoek van het jaar.

Reacties niet toegestaan