Zo vinden we meestal de ware liefde

Ben je nog steeds wat onwillig als het gaat om datingsites en apps als Tinder? Dan is er goed nieuws. De kans is namelijk nog steeds verreweg het grootst dat je je toekomstige partner ontmoet in het echte leven. Van bijna 2.400 ondervraagden tussen de 18 en 34 jaar oud, ontmoette 39 procent zijn geliefde via vrienden. 22 procent liep zijn levenspartner tegen het lijf tijdens een evenement, zoals een feestje of festival, zo blijkt uit onderzoek van website Mic. Bijna twee derde van de jong volwassenen vindt zijn partner dus bij sociale activiteiten. Slechts 9,4 procent vond de ware liefde dankzij datingsites. 5,8 procent kwam via sociale media in contact met zijn toekomstige levensgezel.  De liefde ontstaat vaak ook niet direct. 40 procent van de koppels zegt eerst gewoon bevriend te zijn geweest met elkaar.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. AT

    “40 procent van de koppels zegt eerst gewoon bevriend te zijn geweest met elkaar.” De ‘friendzone’ is dus een mythe, vooral gebezigd door vlot babbelende zelfbenoemde datingcoaches die graag een cursus aan willen smeren over hoe je uit die verdoemde friendzone kunt komen. Eindresultaat is vooral onzekere mannen die als de dood zijn om op een normale manier met vrouwen om te gaan en daardoor juist hun kruit verschieten met haastige spoed. Al die termen; friendzone, closing window, noem ze maar op, load of bull…alleen geldig in de bar.

    De beste relaties ontstaan bijna vanzelf, beide partijen geven en nemen. Soms snel, soms traag, maar altijd speelt context een belangrijke rol. Veel mannen piekeren over strategieën om die ene vrouw maar te krijgen (ja, ik heb mezelf er ooit helemaal suf aan gepiekerd) en vergeten dat de context van het ontstaan van een relatie net zo veel (zo niet meer) invloed heeft dan wat een man of vrouw zegt of doet. Als er van nature een aantrekkingskracht is, kun je best een potje breken.

    • Victor Verlon

      Het is geen mythe, de friendzone speelt heel wat mannen (en vrouwen) parten.

      Desalniettemin, het is prima mogelijk dat een vriendschappelijke relatie zich transformeert in een liefdesrelatie. En dat heeft inderdaad veel te maken met aantrekkingskracht.

      Plus je mentaliteit, het beeld dat je hebt van mannen/vrouwen en van jezelf, je flirt-kwaliteiten, je sociale vaardigheden, context, het speelt allemaal een rol. En dat maakt ‘de liefde’ een genuanceerd verhaal, waardoor heel wat mensen zich suf kunnen piekeren.

      Door dat piekeren gaat er meestal niets vanzelf…

      (in antwoord op AT)
      • Windows 8

        smoke a joint together

        (in antwoord op Victor Verlon)
      • AT

        Nou vooruit, maar het panische van als je eenmaal vrienden bent kan het niet iets meer worden is sterk overtrokken. Het hangt af van aantrekkingskracht, communicatie, situatie en wel iets meer doen dan sec politiek bespreken. Alhoewel ik een vrouw ken die daar helemaal wild van kan worden. Alleen niet mijn ‘cup of tea’.

        (in antwoord op Victor Verlon)

Reacties niet toegestaan