Aseksuelen komen uit voor hun desinteresse in seks

Afgelopen weekend vond in London een conferentie en demonstratie van aseksuelen plaats om meer bekendheid aan aseksualiteit te geven en begrip te kweken. Een aseksueel is ‘iemand die geen seksuele aantrekkingskracht ervaart’, stelt de vereniging AVEN (Asexual Visibility and Education Network), die wereldwijd 50.000 leden heeft en het (eerste) internationale weekend organiseerde. AVEN werd in 2001 opgericht door de 30-jarige David Jay die gelijkgestemden wilde ontmoeten. ‘Ik had nog nooit iemand gesproken die ook aseksueel was, ik wilde met andere mensen praten die hetzelfde voelen, om mezelf te snappen.’ Er is een grote verscheidenheid in de aseksuele gemeenschap, er zijn veel manieren waarop wordt omgegaan met seks, romantiek en relaties. Sommige leden zijn het liefst alleen, of met een groep vrienden, anderen hebben wel een langdurige relatie en sommigen hebben zelfs seks met hun partner. ‘Het is alsof je naar voetbalwedstrijd gaat omdat je partner van voetbal houdt, ook al doe jij dat niet,’zegt Jay hierover. Ook Jay is geen maagd, hij ging een paar jaar geleden met een vrouw naar bed. Het was een ‘interessante ervaring’ zegt hij, maar niet voor herhaling vatbaar. Michael Doré die sinds 2009 lid van AVEN is, beschrijft zichzelf als aseksueel en aromatisch wat betekent dat hij geen interesse heeft in een romantische relatie. ‘Ik ben blij met mijn vrienden, maar heb geen behoefte aan seks of romantiek. Ik ben niet tegen seks, het is duidelijk een geweldige bezigheid als het je ding is. In die zin missen we wel iets, ja. Aan de andere kant als je erg zin in hebt, is het beter om geen seks te hebben dan het tegen je zin te hebben. Jay: ‘Het moeilijkste aan aseksueel zijn is dat er in de hedendaagse cultuur seks op elke straathoek te vinden is en zelfs gebruikt wordt om yoghurt te verkopen. En intimiteit wordt verward met seks. Dus als ik zeg dat ik een relatie heb, denkt iedereen dat dat ook een seksuele relatie is.’ Cijfers: 1% van de Britten is aseksueel / 70% van de aseksuelen zijn maagd / 17% van de aseksuelen gruwt van seks / 38% gruwt er een beetje van / 27% laat het koud / 4% heeft plezier in seks.

Bron(nen):   Metro.uk  AVEN  bron foto's  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Nou, ik ga niet slagen voor de ballotage commissie da’s wel zeker

 2. Paulraw

  ”Michael Doré die sinds 2009 lid van AVEN is, beschrijft zichzelf als aseksueel en aromatisch wat betekent dat hij geen interesse heeft in een romantische relatie.”

  Geurend??

  ”In die zin missen we wel iets, ja. Aan de andere kant als je erg zin in hebt, is het beter om geen seks te hebben dan het tegen je zin te hebben.”

  Checkt iemand wel eens wat hij opschrijft hier??

 3. FritsB

  Waarom moet eigenlijk deze vereniging AVEN streven naar meer bekendheid en begrip? Aseksuelen worden niet vervolgd, op gebrek aan seks staat geen straf, ze worden niet voor abnormaal aangezien want ze vallen helemaal niet op, het is geen psychische afwijking. Raar volk.

Reacties niet toegestaan