Wetenschappers: van meer seks word je niet gelukkiger

Geld maakt niet gelukkig, maar naar het schijnt seks ook niet. Onderzoekers van de Carnegie Mellon Universiteit analyseerden de seksuele gewoonten van 64 getrouwde koppels om vast te stellen hoe seks hun gemoedstoestand beïnvloedt. Ze ontdekten tot hun grote verbazing dat er geen verband is tussen regelmatige seks en geluk. Sterker nog, soms werden de koppels zelfs minder gelukkig van meer seks. De stellen, allemaal tussen de 35 en 65 jaar, werden verdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg de opdracht om twee keer zo vaak seks te hebben als normaal, de andere hoefde niets te veranderen aan hun seksuele gewoontes. De wetenschappers concludeerden na drie maanden dat de koppels in de groep die meer seks had, iets minder gelukkig waren en een lager libido hadden. Ook genoten deze stellen minder van seks. Onderzoeker George Loewenstein wijt het aan een tekortkoming van het onderzoek. ''Door het onderzoek veranderde seks van een vrijwillige activiteit in iets wat onderdeel is van een experiment. In een nieuwe studie zouden we stellen meer aanmoedigen door hen in een seksuele stemming te brengen.''  

Bron(nen):   Elite Daily      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. AT

    Wat een onzinnig experiment. “One group was instructed to have sex twice as often as usual”. Natuurlijk is sex die je in opdracht doet niet van dezelfde aard als sex die je doet als resultaat van een goede en liefdevolle relatie.

    Er zijn stellen die misschien twee keer per maand hele goede sex hebben en dolgelukkig zijn. Dit versus stellen die elkaar bijna elke dag tegen het keukenblok zetten en nog steeds uitzichtloos door het leven gaan.

    De werkelijkheid is volgens mij eerder andersom; zorg dat je gelukkig bent en meer sex volgt. Geluk maakt je aantrekkelijk en vitaal.

  2. kwikfit

    Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit

Reacties niet toegestaan