Waarom mannen na De Daad in slaap vallen

Vrouwen hoeven niet meer boos te zijn op hun (seks)partner, wanneer deze onmiddellijk zich omdraait en in slaap valt. En mannen hebben de perfecte smoes: de mannenhersenen blijken niet berekend op naspel. Neurowetenschappers sloten mannen voor, tijdens en na een orgasme aan op een Mriscan en ontdekte dat de hersenactiviteit na een orgasme vrijwel wordt stilgelegd. De cerebrale cortex - het 'denk' deel gaat 'uit'. Meteen daarna vertellen de cingulate cortex en de amygdala aan de rest van de hersenen dat seksuele verlangens moeten worden gestopt. En tenslotte komen extra hormonen vrij die de slaap opwekken. Kortom: mannen blijken geen op eigen lust gerichte egoïsten, maar zijn slachtoffer van de natuur. Ze zouden graag, net als vrouwen, nog wat napraten, maar het gaat niet.  

Bron(nen):   Daily Mail      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. rik_c

  Ah, heerlijk. De post-modernistische trend om voor alles een reden te verzinnen – mensen als robots. Neemt niet weg dat je er nog steeds zelf bij bent.

 2. Edward_II

  Nu maar hopen dat mannen niet een manier ontdekken om dit fenomeen ongedaan te maken.

  Doordat mannen na de seks in rust komen, blijven ze bij de vrouw i.p.v. naar de kroeg te gaan of de hobbykamer in te duiken. Vrouwen weten al jaren lang dat het beste moment om van je man ergens instemming voor te krijgen na het vrijen is. En regelmatige seksuele bevrediging maakt het risico dat de man iets met een andere vrouw aangaat veel kleiner.

  Kortom, vrouwen (en mannen ook) hebben al eeuwenlang profijt gehad van deze werking van het lichaam. Vooral accepteren en lekker zo laten.

 3. drsdre

  Gaap.

 4. rearden

  Dit is natuurlijk al heel lang bekend, maar leuk dat het nu ook wetenschappelijk verklaard wordt.

Reacties niet toegestaan