Moeder Heather (36) overlijdt aan kanker, maar laat indrukwekkende en ontroerende brief na

Liefde, relaties, geluk
door Admin
zondag, 20 december 2015 om 8:09
schermafbeelding 2015 12 20 om 080810
Begin december overleed Heather aan een agressieve vorm van borstkanker. Ze was amper 36 jaar oud. Omdat ze wist dat de ziekte haar leven zou eisen, wilde Heather toch op een waardige manier afscheid nemen. Ze schreef een prachtige afscheidsbrief, die vooral gericht is aan haar dochtertje Brianna. Een van haar laatste wensen was dat haar man Jeff die op haar Facebook zou posten na haar dood.
"Ik heb goed nieuws en slecht nieuws.
Het slechte nieuws is dat ik klaarblijkelijk dood ben. Het goede is dat, als je dit leest, jij dat overduidelijk niet bent (tenzij er wifi is in het hiernamaals).
Ja, dit is vreselijk. Het is zo vreselijk dat je het niet kan verwoorden, maar ik ben gewoon zo verdomd blij dat ik een leven heb kunnen leiden vol liefde, geluk en geweldige vrienden. Ik ben zo gelukkig dat ik eerlijk kan zeggen dat ik van niets spijt heb en dat ik al mijn energie heb gestoken in het leven. Ik hou van jullie allemaal en ik dank jullie voor dit geweldige leven.
Welke religie je ook troost brengt, ik ben blij dat je dat hebt. Maar respecteer wel dat wij niet religieus zijn. Alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft vertel niet aan Brianna dat ik in de hemel ben. In haar gedachten betekent dat dat ik gekozen heb om ergens anders te zijn en haar achter te laten.
In realiteit heb ik er alles aan gedaan om hier bij haar te zijn, en er is GEEN PLEK waar ik liever zou willen zijn dan bij haar en Jeff. Verwar haar alsjeblieft niet en laat haar nooit denken dat dit niet waar is. Want ik ben niet in de hemel. Ik ben hier, maar gewoon niet in het crappy lichaam dat me verraden heeft.
Mijn energie, mijn liefde, mijn lach, die geweldige herinneringen... Ze zijn allemaal hier bij jou. Herdenk me alsjeblieft niet met medelijden of verdriet. Lach, wetende dat we een geweldige tijd hadden samen. Ik haat het zo f*cking erg om mensen verdrietig te maken. Ik hou er vooral van om mensen te laten lachen, dus blijf niet stilstaan bij de tragische termen van het einde van mijn verhaal, maar lach bij de herinneringen en het plezier dat we maakten.
Vertel Brianna alsjeblieft verhalen, zodat ze weet hoeveel ik van haar hou en hoe trots ik altijd zal zijn op haar (en zorg dat ik dan veeeeel cooler klink dan ik ben). Want ik hou van niets meer dan van haar mama zijn. Niets.
Elk moment met haar was een geluk dat ik niet kon bevatten tot ze in onze wereld crashte.
En vertel haar niet dat ik verloren heb van de kanker. Want kanker mag dan bijna alles van me ontnomen hebben, het heeft nooit mijn liefde, hoop en geluk weggenomen. Het was geen 'gevecht', het was gewoon het leven, en dat is vaak brutaal willekeurig en onfair, en dat is gewoon hoe het soms gaat. Ik heb niet verloren, verdomme. De manier waarop ik jarenlang met kanker geleefd heb is iets dat ik als een grote overwinning beschouw. Onthou dat alsjeblieft.
Het allerbelangrijkste: ik was zo gelukkig om meer dan een decennium met de liefde van mijn leven en mijn beste vriend te mogen doorbrengen: Jeff.
Ware liefde en zielsmaatjes bestaan. Elke dag was vol hilariteit en liefde met Jeff aan mijn zij. Hij is echt de beste man in het universum. Door alle shit van mijn kanker heeft hij nooit één keer gewankeld, terwijl zoveel mensen gewoon wilden weglopen.
Zelfs op de slechtste dagen die je je kan inbeelden, vonden we een manier om samen te lachen. Ik hou meer van hem dan van het leven zelf en ik geloof echt dat zo'n liefde zo speciaal is dat het eeuwig zal voortleven.
Tijd is het meest kostbare ding op deze aarde en ik ben zo dankbaar dat ik een groot deel van mijn leven met Jeff mocht doorbrengen. Ik hou van je, Jeff.
Ik geloof dat Brianna het levende bewijs is van onze geweldigheid, en dat is enorm mooi. Het breekt mijn hart om afscheid te moeten nemen.
Als het nog maar half zo triest is voor jou als het voor mij is, breekt mijn hart opnieuw, want het laatste dat ik wil doen is jullie verdrietig maken. Ik hoop dat jullie na verloop van tijd aan mij denken met een glimlach en gelach, want sh*t, we hebben een geweldig leven gehad."