Hét teken aan de wand dat je de ware nog niet hebt gevonden

Je hebt al een paar leuke dates gehad en wat is hij knap, geestig, slim en ook nog succesvol. Je zou er zenuwachtig van worden. En dat is dus niet de bedoeling.

Natuurlijk zijn de eerste dates spannend en hoort bij verliefdheid dat je wat nerveuzige vlinders in je buik hebt, maar het moet niet zo zijn dat je na maanden nog steeds doodsbenauwd bent om de verkeerde dingen te zeggen. Een relatie is geen wedstrijd, legt psycholoog Wendy Patrick uit op Psychology Today. "Als je steeds weer zenuwen voelt bij elk afspraakje dan kan diegene wel een geweldig persoon zijn, maar misschien niet voor jou."

Als je steeds het gevoel hebt dat je indruk moet maken op de ander, dan zorgt de ander ervoor dat je je oncomfortabel voelt en je niet jezelf kunt zijn. Je moet juist iemand vinden die je een goed gevoel geeft over jezelf. "Die je neemt hoe je bent en niet zoals je zou willen zijn," aldus Patrick. "Het is belangrijk om het verschil te weten tussen verliefdheid en hechting."

Alleen de prille verliefdheid zorgt voor nervositeit, angst en onzekerheid. Daarna hoor je je veilig en geborgen te voelen.

Bron(nen):   Psychology Today