Britse marine officier schrijft email aan zijn volwassen egoïstische kinderen 

Nick Crews was, door zijn eigen toedoen, een middelmatige vader. Hij genoot ervan zijn drie kinderen te knuffelen, maar hij was vaak op zee en onderhield geen contact met hen toen ze naar kostschool gingen. In de loop der jaren zag Crews (67) zijn kinderen (de oudste is nu 40) verschrikkelijke beslissingen nemen. Tegen de Daily Telegraph vertelt hij dat hij zich daar niet mee wilde bemoeien. Totdat hij het niet meer kon aanzien. Hij stuurde zijn kinderen een email die in Groot-Brittannië de 'Missile' wordt genoemd.
Een aantal passages die aangeven dat Nick Crews het heeft gehad met het ongebreidelde egoïsme van zijn eigen vlees en bloed.
  Beste alledrie, Het is tijd dat ik jullie zeg dat jullie ons, en vooral jullie moeder, behandelen als een beerput waarin jullie al jullie rottige nieuws over jullie kloterige levens storten. Jullie hebben geen flauw benul van wat de invloed is van al jullie mislukkingen. Vooral de mislukkingen van jullie relaties en de nieuwe huwelijken die er weer aankomen zorgen er voor dat wij ons alweer zorgen moeten maken. Iets dat jullie zelf niet schijnen te doen. Als vrienden en familie naar onze kinderen vragen, voelen we ons opgelaten omdat we niets te melden hebben waar we trots op kunnen zijn. We weten wat tegenslagen zijn in het leven en op onze manier zullen we het vast wel fout gedaan hebben, maar we hebben geprobeerd om jullie een veilige en stabiele opvoeding te geven. Dat zien we niet gebeuren bij de opvoeding van jullie kinderen. Jullie hebben goede opleidingen gevolgd en dan zouden jullie ook een goede en bevredigende baan moeten hebben. Maar geen van jullie drieën kan zichzelf en zijn familie onderhouden. Wie van jullie kan er voor zijn gezin, de hypotheek en een oudedagsvoorziening zorgen? Zelfs dat lukt niet. Jullie kinderen worden gedwongen in een 'overlevingsmodus' te gaan met hun eigen ouders. Ze kunnen niet op jullie vertrouwen. Wij zijn getuige van het miserabele leven van zes mooie jonge mensen die geen van allen essentiële beslissingen kunnen nemen. Zonder één vraag aan ons hebben jullie te snelle en slechte beslissingen genomen waarbij jullie kinderen niet op de eerste plaats kwamen, met met als resultaat jarenlange diepe ellende. Jullie motivatie werd alleen gedreven door copulatie. Wij voelen ons zwak en verdrietig. Jullie hebben je kinderen in de steek gelaten voor jullie eigen wellust. Jullie moeder en ik hebben hebben er genoeg van om deze voortdurende nare droom te moeten meebeleven. We willen niets meer van jullie horen totdat jullie laten weten of er een plan is om het geluk van jullie eigen kinderen perspectief te geven. Bespaar ons het verdere verdriet. Laat alleen wat van je horen als je eerlijk hebt nagedacht en denkt dat je mijn oordeel over jullie kan veranderen. Je zal van goede huize moeten komen om mij te overtuigen. Als jullie dat een onmogelijke opgave vinden of als jullie er gewoon geen zin in hebben, dan zij het zo. Een diep en bitter teleurgestelde vader. De complete email is te lezen bij de Telegraph.

Bron(nen):   Daily Telegraph      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. henkwiersma

  Huilebalken omdat je kinderen niet dat geworden zijn wat je had gehoopt? Dan had je maar geen kinderen op de wereld moeten zetten want dat was je eigen keuze. Eigen schuld, dikke bult.

 2. doomdenker

  De tekortkoming van een generatie is veroorzaakt door de voorliggende generatie. Als je sex gebruikt als commercie, kijk dan niet raar op als iedereen alleen maar aan copulatie denkt.

  Het zaadje voor WO3 wordt geplant. “Kamermeerderheid tegen verbod op godslastering”. Als godslastering niet meer verboden is, is het toegestaan voor de toekomstige generaties om zich te gedragen als hufters.

 3. richard.richard

  Walgelijk, deze man moeten ze opsluiten en verplicht psychisch behandelen.
  Kinderen zijn immers een resultaat van de opvoeding!

  Meneer zou zich weleens wat nederiger op mogen stellen en de hand eens in eigen boezem moeten steken. In plaats daarvan gaat hij de schuld van zijn ‘zorgen’ naar zijn kinderen schuiven die hij zelf zo foutief heeft opgevoed. (lees: totaal niet opgevoed heeft dus).

  @henkwiersma dat is wel erg kort door de bocht. Hij had immers ook gewoon een verantwoordelijke, echt liefhebbende, aanwezige vader kunnen zijn. Echter was hij zelf in wezen het meest egoistische van allemaal. En wat zie je nu terug in de kinderen… datzelfde.
  In feite kun je je dus afvragen waarom hij zo boos is, ik denk dat dit er meer mee te maken heeft dat zijn kinderen hem nu met dat gedrag in diepste zin wijzen op zijn eigen gemis/tekortkoming als vader, maar dat hij dat zelf totaal (nog) niet inziet.

  Ik hoop van harte dat deze man tot inkeer zal komen.

 4. The Final Countdown

  Het is waar: de jeugd is egoïstisch. Niet allemaal. Gelukkig maar. Maar als dit verhaal klopt is die geen goed voorbeeld geweest. Kinderen naar een te huis(zoals ik) of een kostschool moeten overschakelen of de overlevingsmodus.
  Sommigen zullen zich redden en misschien gelukkig zijn.
  En anderen zullen misschien ogenschijnlijk verkeerde keuzes maken.
  Niemand krijgt een opleiding in de praktijk

  Er was geen vader, misschien ook geen moeder ?
  Ja, ze leven allebei nog.

  Waar was die vader dan als er geen kontakt was ?
  Met mijn vader had ik door de scheiding totaal geen kontakt meer.
  Die was te druk met zijn eigen leven ook voor de scheiding.

  Die man moet niet zeuren. Dit is een tegenslag die hij dus niet verwerkt ?
  Hoe waren zijn ouders dat hij zo geworden is ?
  Oh ja, een half miljoen op je bankrekening is zaligmakend.
  Zat mensen die zat geld hebben en gierig en ongelukkig.
  Ik voel me rijk, maar ik ben het niet. 😉

Reacties niet toegestaan