De wetenschap achter flirten: 7 tips om met zelfvertrouwen en succes te flirten

Liefde, relaties, geluk
dinsdag, 18 juni 2024 om 13:14
780571bb bf0a 4cd8 940c 2d6d1a7fdd9f
Wat werk bij flirten en wat niet is door psychologen al jarenlang goed onderzocht. Hier zijn 7 tips van psychologen om met meer zelfvertrouwen en succes te flirten:
  1. Wees duidelijk in plaats van subtiel Het onderzoek toont aan dat subtiele flirtpogingen vaak gemist worden. Wees dus wat directer en duidelijker in je flirtgedrag. 
  2. Gebruik lichaamstaal Een open en ontspannen lichaamshouding (armen uit in plaats van over elkaar) maakt je aantrekkelijker en dominanter over. 
  3. Laat je grappige kant zien Zowel mannen als vrouwen vinden het aantrekkelijk als de ander hun grappen waardeert en erover lacht. 
  4. Geef complimenten Mannen scoren beter als ze complimenten geven tijdens het flirten. 
  5. Maak oogcontact en glimlach Voor vrouwen is een specifieke blik - hoofd licht schuin met een kleine glimlach - door 77% van de mannen als flirterig ervaren. 
  6. Wees een goede luisteraar Toon oprechte interesse door oogcontact te maken, vragen te stellen en te knikken tijdens het gesprek. Dat maakt je aantrekkelijker.
  7. Begin klein en bouw op Stel jezelf kleine uitdagingen zoals oogcontact maken, glimlachen en groeten voordat je echt begint te flirten. Zo bouw je zelfvertrouwen op.
Wat is flirten en waar dient het voor?
Flirten is een vorm van non-verbale en verbale communicatie waarmee je seksuele interesse of aantrekkingskracht aan iemand anders kunt tonen. Het kan gaan om subtiele signalen, zoals oogcontact, aanraking of complimentjes, maar ook om meer directe toenaderingswijzen, zoals het vragen om haar telefoonnummer of haar uitnodigen voor een date.
Flirten kan op verschillende manieren worden ingezet:
  • Om een nieuwe partner te vinden: In dit geval is het doel om de interesse van de ander te wekken en een romantische band op te bouwen.
  • Om een bestaande relatie te versterken: Flirten kan ook een manier zijn om de spanning en speelsheid in een relatie te behouden.
  • Om je zelfvertrouwen te boosten: Flirten kan een leuke manier zijn om je zelfvertrouwen te boosten en je aantrekkelijker te voelen.