Verliefd met zijn vieren: "We gaan allemaal mee naar elkaars ouders"

Liefde, relaties, geluk
maandag, 22 november 2021 om 12:48
156665405
Maria en Erik hebben al bijna twee jaar een relatie met Edith en Stephan. De vijftigers vertellen erover in de Telegraaf. "Het klikte meteen."
Maria: "Tijdens onze eerste afspraak met Stephan en Edith voelden we direct dat er iets bijzonders tussen ons was. Edith en Stephan kwamen bij ons eten, en het voelde meteen goed. Nog die avond hebben we met z’n vieren in de hottub gezeten en buiten naar de sterren gekeken. Ontzettend bijzonder was dat.”
Al snel bleven ze bij elkaar slapen en volgden meerdere afspraken met zijn vieren. Edith: "Natuurlijk, in het begin vond ik het soms aan het ontbijt best ongemakkelijk als ik toevallig net Eric omhelsde en Stephan naar beneden kwam. Het oude patroon van: o jee, wat nu? Dat zat er bij mij nog ingebakken, totdat ik me realiseerde: o ja, dit mag dus gewoon!"
JaloezieMaria: "We hebben hier allemaal profijt van. We denken in plussen, niet in minnen. Natuurlijk is er nog steeds weleens een steekje jaloezie, vooral als je partner met die ander iets heel leuks gaat doen wat jij ook wel zou willen, of als je zelf ook op dat moment een weekendje weg zou willen. Maar dat voelt net zoals jaloezie op de tuinset van de buren: het is een basale emotie, een steekje dat je heel snel weg kunt rationaliseren.”
Op een gegeven moment spraken ze naar elkaar uit dat ze een relatie wilden. Eric: "We zijn stuk voor stuk ook echt verliefd op elkaar, voelen ons aangetrokken tot de energie van een persoon. Zonder te veel in detail te treden: we vieren het leven en de liefde dus echt met z’n vieren.”
Omgeving positiefHun omgeving reageert positief. Ook hun in totaal vijf kinderen hebben er geen problemen mee. Eric: "Als ik mijn zus vraag of we koffie kunnen komen drinken, zegt ze weleens: ‘En wie is ‘we’ vandaag?’ Maar verder is het geen issue. We gaan ook allemaal mee naar elkaars ouders. Door hen wordt er over het algemeen ook niet echt doorgevraagd, wat wij prima vinden. Deze situatie is voor ons heel fijn, we voelen ook niet de behoefte om te ‘prediken’.”
De vier hebben plannen om samen te gaan wonen. "Onze situatie zal voor de buitenwereld alleen maar duidelijker worden, want we dromen groot. Zo hebben we het over het kopen van een groot huis, het liefst in Spanje, waar we een B&B in kunnen beginnen.”
Bron(nen): De Telegraaf