Waarom mannen na de seks in slaap vallen en hoe lang is de gemiddelde penis eigenlijk?

Liefde, relaties, geluk
zondag, 24 april 2022 om 11:55
anp 425176770
Twee derde van de mannen vindt zijn penis te klein, terwijl 85 procent van de vrouwen de lengte prima vindt. Maar wat is normaal?
Belgische nieuwssite HLN zet de cijfers op een rij: de gemiddelde lengte van een stijve penis is 13,1 centimeter. Maar mannen in Congo hebben een fors grotere, namelijk 18 centimeter gemiddeld. Aziatische mannen hebben met 10 centimeter de kleinste. In Europa zijn IJslandse mannen gezegend met het langste exemplaar, namelijk 15 centimeter.
Mannen zijn soms obsessief bezig met de grootte van hun piemel, zegt de Noorse uroloog Sturla Pilskog, die er een boek over schreef. “Terwijl veel vrouwen eigenschappen als humor, vriendelijkheid, intelligentie en lichaamsbouw belangrijker vinden. Alle studies wijzen dat uit.”
Wat vrouwen wel vervelend vinden, is dat mannen altijd in slaap vallen na de seks, maar daar blijken ze weinig aan te kunnen doen. “Er is een natuurlijke verklaring voor”, zegt Pilskog. “Bij een orgasme komt er namelijk een gelukzalig mengsel van hormonen en chemische stoffen vrij dat inwerkt op de hersenen. In dat mengsel zit onder meer prolactine, een hormoon dat hersenen aanzet om te slapen.” Dat hormoon komt ook bij vrouwen vrij na de seks, maar in veel mindere mate.