De voorpagina van de New York Post die Amerika heeft geschokt

Amerikaanse tabloids hebben een onstilbare honger naar schandalen, sensationeel en luguber nieuws. Maar de New York Post is daarin nu te ver gegaan. In de krant van dinsdag staat op de voorpagina een foto van een man die een paar seconden daarna zal worden verpletterd door de metro. Het ongeval gebeurde maandag op het perron van 49th Street Station, bij Times Square. Volgens de politie werd Ki-Suk Han het perron geduwd door een gestoorde man.  Han (58) viel op de rails. Metroreizigers trachtten nog in paniek de bestuurder van de trein te waarschuwen. Onder hen fotograaf R.Umar Abbasi. Hij probeerde, zei hij, de metrobestuurder te waarschuwen met de flits van zijn camera. Han werd meegesleurd door de metro en overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Amerikanen reageerden geschokt op hoe de krant van Rupert Murdoch de aanstormende dood van de man als nieuws bracht. Sociale netwerken ontketenden volgens de Wall Street Journal uit verontwaardiging een twitterprotest tegen de tabloidlezers en de fotograaf.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  En waarin verschilt dit van hoe WIK het nu op haar site plaatst?

  • doomdenker

   niets.

   (in antwoord op RhodBerth)
  • Erwin Kwakkel

   Inderdaad, niets.

   Wel lachwekkend is die uitleg van die fotograaf, “Onder hen fotograaf R.Umar Abbasi. Hij probeerde, zei hij, de metrobestuurder te waarschuwen met de flits van zijn camera”. Natuurlijk maakte hij die foto niet om er geld mee te verdienen.

   (in antwoord op RhodBerth)
  • janneke123

   WIK heeft grote sympathie voor dat foute USA. Of het nou goed of slecht is deze site is helaas fan van het meest verderfelijke deel van deze wereld

   (in antwoord op RhodBerth)

Reacties niet toegestaan