Pastoor Smeets geeft Boogerd de absolutie

De sportjournalist die het meest om wielrennen geeft is Mart Smeets. Decennialang maakte hij deel uit van het wielercircus. Smeets reageerde vanochtend geschokt en teleurgesteld op de dopingbekentenis van de voormalig Raborenner Michael Boogerd, die na zijn carrière ook voor de NOS werkte.
"Ik  ben jarenlang voorgelogen. In alle gesprekken die ik met wielrenners gehad heb afgelopen jaren", reageerde Smeets vanochtend tegenover Giel Beelen op 3FM. "Ik dacht in mijn naïviteit dat hij eerlijk was als ik tegenover hem stond op een pleintje in Frankrijk en hem gerichte vragen stelde. "Heb je ooit doping gebruikt? Nee?" Wat kun je dan verder nog vragen? We hebben ons werk gedaan, misschien niet altijd even goed", bekent Smeets.
Gek trouwens dat Smeets niet toegeeft dat zo'n vraag nergens op slaat. Geen renner die dat toen had toegegeven. 
Gelukkig is de rehabilitatie van Michael Boogerd al in gang gezet. Smeets maakt zich zorgen over hoe het verder gaat met Boogerd. "Kan hij dit aan? Is hij nu aangeschoten wild voor ons allen? Draaien we onze rug naar hem en noemen we hem bedrieger en leugenaar?" Pastoor Smeets, die ongetwijfeld een liefhebber is van het wielrennen maar nog meer van zijn eigen beeld en geluid, heeft Boogerd al absolutie gegeven.  

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. John

  Niets blijft deze arme paus bespaard. Meelij met die man.

 2. kletsmajoor

  Door de minimale manier waarop Boogerd heeft bekent, krijgt hij van mij nog geen absolutie. Het was duidelijk merkbaar dat zijn bekentenis tot in detail door een advokaat is bedacht. Net als Armstrong bekent hij alleen wat niet meer te ontkennen was en verder niets. Door niet precies te zeggen welke perioden hij gebruikt heeft, weten we niet welke overwinningen besmet zijn en kunnen organisatoren hun prijzengeld niet terug eisen. Alleen over zichzelf praten lijkt principieel (“ik ben geen verrader”) maar in feite houdt hij daarmee de omerta van het peloton in stand en kunnen anderen de dans ontspringen. Teleurstellend.

  • John

   Money is the root of all evil

   (in antwoord op kletsmajoor)
  • Anthony Katgert

   Wie heeft meer doden op zijn geweten Boogerd of onze staatshoofden met bombardementen op onschuldige burgers in bijv Libië of voormalig Joegoslavië in de jaren negentig toen in opdracht van de VN bosniërs zijn overgelaten aan de wreedheden van de servische generaal Mladich. Boogerd heeft uw absolutie niet nodig, maar misschien heeft u zelf absolutie nodig voor merkwaardige principes.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 3. besserwessie

  Die Smeets heeft dertig jaar oogkleppen opgehad.

 4. CNhenk

  Misschien komt meneer Smeets ook wel met een bekentenis. Waar rook is was vuur. Hij staat er te dicht bij om niets te voelen. Ook meneer Smeets is niet heiliger dan de paus.

 5. André Somers

  Kop: “Pastoor Smeets geeft Boogerd de absolutie”

  Laatste zin: “Het wachten is op de absolutie van pastoor Smeets, die ongetwijfeld een liefhebber is van het wielrennen, maar nog meer van zijn eigen beeld en geluid.”

  En wederom zegt de kop precies het omgekeerde van het artikel.

Reacties niet toegestaan