Fox begint hier nieuwe tv-zender

Nederland krijgt er een nieuwe, brede televisiezender bij. Het Amerikaanse tv-concern Fox start in augustus met een nieuw open kanaal, met series, films en sportprogramma's. Dat hebben diverse voetbalclubs en kabelmaatschappijen aan de NOS bevestigd. Daarmee krijgt mediamagnaat Rupert Murdoch definitief een plek in het Nederlandse medialandschap. De zender zal pas echt goed gaan lopen als Fox de samenvattingen van het voetbal gaat uitzenden. Die zitten nog 1 jaar bij de Nos, maar gaan daarna naar Fox. Die sportprogramma's moeten publiek trekken naar de andere programma's Fox onderhandelt nu nog met de kabelmaatschappijen over de voorwaarden voor doorgifte, bericht de Nos. ox wil de komst van de nieuwe zender nog niet bevestigen. Mogelijk komen er over een paar weken meer mededelingen, aldus de woordvoerder. Sinds vorig jaar is Fox eigenaar van de voetbalrechten van de eredivisie en betaalzender Eredivisie Live. Vorige week werd bekend dat Studio Sport-presentator Toine van Peperstraten en AVRO-directeur Peter Lubbers naar Fox overstappen. Van Peperstraten gaat naar verluidt ook een voetbalpraatprogramma op maandagavond presenteren op Fox.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kees Cornelder

  Dus die Peperboy en die Lubbers gaan werken voor die achterlijkheid-bevordende zender FoxNews. Daar moeten dan wel enorme zakken met GELD tegenover staan want van nu af aan zijn die jongens de Peppie en Kokkie van de hele Nederlandse mediawereld. Promotie jongens!

  • kletsmajoor

   Goed lezen. FoxNews komt niet naar Nederland. De moedermaatschappij Fox gaat een brede zender opzetten.

   (in antwoord op Kees Cornelder)
 2. Karel Kritisch

  Er komt ook nog een sportzender btw.

 3. catchit64

  Weer een zender voor het achterlijke deel van de natie, boordevol voetbal.
  Gelukkig ben je niet verplicht om te kijken naar al die dommigheid.

 4. Tieske

  Toch wel indrukwekkend. Hoeveel bedrijven hebben zich niet teruggetrokken uit een markt om het daarna toch weer opnieuw te proberen? Niet veel. Dat komt echt zelden voor.
  Jaja wie herinnert zich fox8 nog?

 5. Dead Silence

  Ik kijk geen televisie meer, dus het interesseert mij geen, hoe-zal-ik-het-zeggen? ene fuck meer.

  • André Somers

   En waarom moet die medeling ons precies interesseren?

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Genuine_Defector

    Die ‘medeling’ interesseert me omdat ik het wel fijn vind om te weten dat ik niet de enige ben die geen tv meer kijkt, maar er wel voor moet lappen. Ja, voor FOX hoef ik (nog) niet te lappen, maar daar gaat het niet om.

    Al ruim 1,5 decennium – als niet langer – ben ik teleurgesteld in de publieke omroep. Als ik hoor dat er meer – veel meer – mensen zijn die hetzelfde ervaren, sterkt dat mij in mijn overtuiging dat die onzin beter in het geheel kan worden afgeschaft. Voorheen was ik nog voor één publiek net, maar ook daar begin ik steeds sterker aan te twijfelen.

    Misschien een MAX overhouden voor de oudjes onder ons die niet met nieuwe media overweg kunnen. En Sesamstraat voor de allerkleintjes om ze rustig te houden. Voor het overige > opdoeken of commercieel maken.

    In Griekenland kan het blijkbaar ook.

    (in antwoord op André Somers)

Reacties niet toegestaan