Geen fotos!

Ségolène Royal is woedend dat ze deze week op de één van Paris Match staat. Zeker, ze is niet vies van wat publiciteit en zal niet gauw een tv-optreden afslaan, maar in dit geval vindt ze dat haar privéleven in het geding is – Royal is te zien met de man die wel eens haar nieuwe vriend zou kunnen zijn – en dat gaat te ver. Haar advocaat gaat nu het gevecht aan met het grote, machtige Franse weekblad.
Het privéleven van Royal is dikwijls onderwerp van gesprek geweest en dat komt omdat de voormalige presidentskandidate van de Franse socialisten eerder getrouwd was met de secretaris (=baas) van dezelfde partij. Toen ze de verkiezingen in 2007 van Nicolas Sarkozy verloor, gaf ze deze Francois Hollande in één adem – en publiekelijk – de bons, ondermeer als afstraffing voor zijn vreemdgaan. Het was een voltreffer die Hollande nog lang zal heugen.
Een nieuwe man voor Ségolène is dus groot nieuws, maar daar denkt Royal zelf anders over. Ze wil gewoon met rust worden gelaten, ook al omdat het hier om gestolen foto’s zou gaan. Intussen heeft Frankrijk nu wel even kennis kunnen nemen van het feit dat de nieuwe vriend van Royal André Hadjez heet en dat de foto is genomen in Marbella, een Spaans vakantieoord waar doorgaans weinig socialisten worden gesignaleerd.
Of Match hiermee wegkomt? Toen het blad in 2006 de bij Nicolas Sarkozy weggelopen vrouw Cécilia met haar nieuwe vlam op de cover zette, was de hoofdredacteur zomaar ontslagen - om redenen die nooit zijn opgehelderd. Maar de boodschap was duidelijk: Franse machthebbers laten niet met zich spotten.

Bron(nen):   Le Nouvel Observateur      

14 Reacties Doe mee met de discussie →