Joden, opgepast!

Twee organisaties in Frankrijk (UEJF en Licra) hebben Youtube gevraagd met onmiddellijke ingang een video te verwijderen, Les amis de Sarko genaamd, die melding maakt van bekende Fransen in de wereld van de politiek, media en cultuur - allen van joodse origine. De video is volgens de klagende partijen racistisch en antisemitisch.
Doel van de video, zo meldt het Franse weekblad Le Nouvel Observateur, is om aan te tonen hoezeer Frankrijk in de greep is van joden. “Het zijn joden en dat wist u niet; ze controleren de samenleving en dat hebt u niet door; ze zijn de baas in de politiek, de cultuur en de media.”
De manier waarop de gezichten van Franse bekendheden in deze film worden vervormd, terwijl onheilspellende muziek klinkt, laat weinig te raden over omtrent de bedoelingen van de makers. De titel, De vrienden van Sarkozy, verwijst naar de machtige posities die joden in het hedendaagse Frankrijk zouden innemen.
De afzender van de video luistert naar de naam “CélineDrumont” – samenvoeging van de Franse schrijvers Louis-Ferdinand Céline en Edouard Drumont, beiden bekend om hun afkeer van joden. Tot op heden is het filmpje nog steeds op Youtube te zien.

Bron(nen):   Youtube.com  Le Nouvel Obserateur