Is dit een (Duitse) anti-semitische cartoon?

In de Israelische krant Haaretz is opwinding over deze cartoon verschenen in de chique Duitse krant Süddeutsche Zeitung. Het akelige beest met mes en vork stelt Israel voor. Bijschrift: "Duitsland presenteert: Israel ontving tientallen jaren wapens. Vaak gratis. Israel's vijanden denken dat het een hongerig beest is".  

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Buck Danny

  Wat een dooddoener, om elke vorm van kritiek als antisemitisch af te doen.

  Bovendien lijkt het beest Master Yoda wel, ze zouden zich vereerd moeten voelen!

  • iembam

   Israël hanteert graag het credo “of je bent voor ons of je bent tegen ons” heb je kritiek? dan ben je tegen ons.

   Maar gelukkig zijn er ook geluiden van Israëliërs zelf dit deze houding ook zat zijn.

   (in antwoord op Buck Danny)
  • Mo Meta

   Pas op, LikoedNL gaat je stalken om je te overtuigen van hun slachtofferrol. In 1…2…3….

   (in antwoord op Buck Danny)
 2. LikoedNederland

  Duitsland keert terug naar de symboliek van 80 jaar geleden.

 3. Edwin67veen

  En wat klopt hier niet aan??
  Ik keur absoluut af hetgeen 80 jaar geleden gebeurd is, maar dat geeft nog geen vrijwaring om alles maar te flikken wat niet door de beugel kan. Ook Israel dient zich aan de internationale regels te houden, net als ieder ander land.
  Daarnaast mag je het woord joden bijna niet schrijven of noemen, en eigenlijk zou je dit woord ook helemaal niet moeten hoeven noemen. Waarom is er bijvoorbeeld een joodse lobby in Nederland (en in de USA). Er is toch ook geen Germaanse lobby, Negeroïde lobby, mongoolse lobby of zoiets. Jood staat voor een bepaald ras en dat is dat. Niet meer en niet minder. Dus als je toevallig als Jood geboren wordt dan heb je dezelfde rechten en regels als dat je als Germaan, Neger o.i.d. geboren wordt. Dat wil dus ook niet zeggen dat je alles maar aan je laars kunt lappen en kunt roepen dat iemand antisemiet is als je als jood kritiek krijgt. Ik zag ook iets staan over Duitsland dat terug zou keren naar de symboliek van 80 jaar geleden. Dat is dus puur een Joodse-lobbyist die direkt teruggrijpt naar het Naziverleden en dus direkt met modder gaat gooien.
  Ik vind het juist klasse dat Duitsland met trots de toekomst tegemoet ziet en het verleden achter zich gelaten heeft. Duitsland durft tenminste wel iets van het criminele Israel te zeggen. En dan hebben we het niet eens over machtige joodse krachten die invloed uitoefenen op de amerikaanse en Europese politiek, banken en industrie. Dat gevaar is nog veel groter dan menigeen denkt. Waarom denkt je dat Israel alles in het werk stelt om de Verenigde Staten van Europa te dwarsbomen? Precies: Amerika hebben ze in hun zak, maar de EU is anders wat. Behalve het kontkruipende Nederland is de EU niet zo pro-Israel. En dat zit ze niet lekker. Zelfs de ingehuurde en goedbetaalde Israel-hulpjes zoals Geert Wilders, hebben niet veel succes.
  Ga zo door Duitsland. Ik ben fan van jullie en eerlijk is eerlijk, jullie doen het gewoon 10x beter dan Nederland en de rest!

  • LikoedNederland

   Er is geen joodse lobby, er is een pro-Israel lobby, met ook niet-Joden.
   Hij wordt alleen door antisemieten een Joodse lobby genoemd.

   (in antwoord op Edwin67veen)
  • iembam

   Is Jood nou en ras? of een geloof? je hebt toch ook joden uit Ethiopië, die zijn van een ander ras dan de gemiddelde Israëliër, maar hetzelfde geloof.

   overigens worden die “neger-joden” behoorlijk racistisch behandeld door de “niet-neger-joden” in het beloofde land. niet echt in haak lijkt mij.

   (in antwoord op Edwin67veen)
 4. Kristi

  Onhandig. Je zou het hooguit anti-zionistisch kunnen noemen. Het is een beetje ouderwets om landen als dieren/beesten/monsters uit te beelden in cartoons. Hier staat duidelijk bij dat dit het beeld is wat de vijandelijke buitenwereld van Israel heeft, niet dat het de mening is van de Suddeutsche.

Reacties niet toegestaan