Wouter Bos bewijst dat Knevel, Pauw en Witteman geen vak hebben

Gisteravond was Wouter Bos de eerste invaller bij Knevel en Van den Brink. Die hebben eerst samen met de EO erg gezeurd om in de zomer hun eigen talkshow te mogen hebben om vervolgens allebei (om de beurt) twee weken met vakantie te gaan. Alsof Mollema tegen Belkin zegt dat hij het hele jaar beschikbaar is, behalve de eerste twee weken van juli. Mal dus. Maar het levert wel iets interessants op. Is wat Pauw en Witteman, Knevel en Van den Brink doen iets heel bijzonders? Of kunnen
 • Antoine Bodar
 • Arend Jan Boekestijn
 • Michael Boogerd
 • Wouter Bos
 • Mathijs Bouman
 • Johan Derksen
 • Kees Jansma
 • Astrid Kersseboom
 • Helga van Leur
 • Jan Marijnissen
 • Maarten van Rossem
 • Sabine Uitslag
 • Lucille Werner
 • Leontien Zijlaard-van Moorsel
(want dat is de hele lijst invallers) het net zo goed. Eerste waarneming. Wouter Bos is veel beter dan Van den Brink en Knevel. Scherp, helder, empatisch. Het is geen vak, of Bos is een natuurtalent Om met twitter te spreken: Wouter Bos bewijst even en passant dat Knevel, Brink, Pauw, Witteman en Nieuwkerk zwaar overbetaalde kwibussen zijn.
 

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Johnny Deplancke

  Overbetaald wellicht wel, maar waarom er nog ‘kwibussen’ aan toevoegen. Kan er nu geen enkel artikel meer verschijnen zonder geschimp?

 2. Prikker

  Mwah, ik heb respect voor Wouter Bos als politicus, maar als presentator vond ik ‘m nou niet bepaald uitblinken. Hij ging voor de bekende quotejes en liet zich niet van z’n voorgeprogrammeerde verhaallijn afbrengen. Hij kwam vrij rigide over.
  Ik vond ‘t sowieso een berenslechte uitzending, heb me ook erg geërgerd aan die flippo van de Telegraaf.

  Het heeft m’n respect voor K&VdB niet verhoogd, maar dit is niet iets wat ik dagelijks zou willen zien.

 3. RhodBerth

  Tsja, Wouter Bos is natuurlijk ook niet de eerste de beste…. (afgezien van z’n ideeën). Hij is het natuurlijk wel een man met ervaring, kennis en kunde). Om direct te beweren dat de andere 4 presentatoren dus niet veel kunnen vind ik wat kort door de bocht.

 4. Templein

  Sterker nog, ik vond Bos beter dan Knevel vd Brink. Er kan naar mijn smaak vaak te veel vrijblijvend gezegd worden.

  De framing van politiek commentator Jansen van de Telegraaf werd in een rationele context geplaatst. Jansen trachtte het vuurtje nu al op te stoken van boze vvd-bevolking die nivellering niet pikt en de vele banen die de pvda zou tegenhouden.

  Bos stelde dat Samsom geen ander verhaal afstak dan tijdens het begin van diens aantreden.’Waarom reageerde Jansen dan nu zo opgefokt?’

  Bos vroeg naar een echte visie van Jansen, niet naar het zoveelste relmakers verhaal. Dat was interessant. Ik ben benieuwd naar januari 2014. Hoe ‘goed’ heeft Jansen dan het politieke spel van deze herfst in de gaten gehad?

  Zijn vragen aan de SGP’er ware minder interessant. Dat komt omdat het onderwerp al avond aan avond wordt uitgekauwd. Wel was het sterk van Bos dat hij V.d.Staaij bleef vragen naar dienst persoonlijke mening. Het gaat hier wel om kinderlevens. Dan is het goed dat mensen de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen uitspraken.

 5. Oh_Oh_SarCastro

  Ach, over “geen vak” gesproken. Ik durf te wedden dat Knevel, Brink, Pauw en Witteman het ook prima zouden doen in de politiek. Het woord “talent” is dan ook zwaar overgewardeerd en aan verloedering onderhevig.

 6. Genuine_Defector

  Ach man, zo’n talkshow stelt ook helemaal niets voor. Die salarissen zijn een gotspe en een belediging voor mensen die wel werken voor en vooral naar hun geld en talent.

  Misschien kan niet iederéén zo’n showtje afwerken, maar er zijn zat mensen in Nederland die wel een goede lullepot kunnen verzorgen.

  Maar de VARA-klanten prijzen P&W, maar ook die van DWDD, die Nieuwkerk, zo hoog de hemel in dat ze niet meer te zien zijn. Dan vallen de exorbitante lonen ook niet meer op. Geldt overigens ook voor zo’n Dessing. Ik weet niet wat die nu doet, maar ik dacht dat die ook flink heeft geharkt bij de P.O. En waarmee? Met reisprogrammaatjes… Want ja, jongens en meisjes, om dat te kunnen presenteren, moet je heel veel talent hebben en van uitzonderlijke kwaliteiten zijn. Ook daar past een belachelijk salaris bij… Man, schei uit. Stuur een paar eerstejaars vrijetijdskunde maar voor een hongerloon met een cameraatje op pad. Krijg je exact dezelfde beelden uit Thailand, de Malediven of de Canarische eilanden. Voor een habbekrats.

 7. Hoestnou?

  Na de lijst gezien te hebben, voorspel ik dat de uitkomst wordt: Bos is een natuurtalent!

 8. Genuine_Defector

  Derksen, van Rossem en Marijnissen wil ik wel zien. Dat heeft niets met politieke voorkeur te maken, maar omdat het mensen zijn met een sterke eigen mening en visie. Voor de rest heeft u gelijk. Erg oninteressant. Vooral wat de sporters betreft. En zo’n Bodar. Die man is een karikatuur van zichzelf. Dat wil ik wel zien. Da’s pure komedie.

  Edit: was een reactie op Hoestnou? Blijkbaar iets mis gegaan op de tablet.

 9. Cornelis Berend

  Nieuwsgierigheid en niet proberen te duiden… Dat levert de mooiste interviews op. Grevo’s als Knevel en Brink staan dan per definitie buitenspel.

 10. catchit64

  Het is geen vak, het is een talent. Kun je makkelijk lullen en heb je een redactie die je goed voorbereid dan redt je het. Ben je bang en verlegen kom je er niet. Meer is het niet.

 11. RC

  … volgens mij bevestigen ze keer op keer zelf dat ze zwaar overbetaald worden, of ze nu íets of juist níets zeggen (ja, en toch kijk ik dus best vaak, whyyy??).

 12. Zonnestraaltje

  wat levert zo’n schnabbeltje in een praatshow eigenlijk op?

 13. jan bosscher

  Ongelofelijk, nu eens geen gezeur dat Bos niet deugd, houden zo.

Reacties niet toegestaan